Sis persones en risc d'exclusió social han estat quatre mesos treballant a l'entorn del castell de Sant Miquel -entre els termes de Girona i Celrà- per mantenir i ampliar una franja antiincendis a la part alta de la carena. La franja, de set hectàrees, està pensada per protegir les Gavarres en cas d'un foc que provingués de la zona urbana. El castell de Sant Miquel i el seu entorn és una de les quatre àrees més visitades de tot el massís de les Gavarres i, per això, ha estat objecte d'aquesta intervenció. Els treballs han tingut un cost de 10.000 euros i els han impulsat la Diputació de Girona i l'Obra Social de 'la Caixa'.

El passat mes de febrer es van iniciar el treballs d'ampliació i manteniment d'una franja per a la prevenció d'incendis a l'entorn del castell de Sant Miquel. Aquesta és una de les quatre àrees que aglutina més visitants del massís de les Gavarres, on el 90% de la superfície està coberta per arbrat. Aquest fet, per tant, accentua la probabilitat d'incendi.

El castell de Sant Miquel està a cavall entre els termes municipals de Girona i Celrà. L'objectiu d'aquesta intervenció és evitar que, en cas d'un foc que provingui de la zona urbana, les flames arribin a penetrar dins del massís. Per això, la franja està ubicada estratègicament a la part alta de la carena del puig de Sant Miquel.

Els treballs van iniciar-se al mes de febrer, han tingut un cost d'uns 10.000 euros i han estat executats per sis persones en risc d'exclusió social de la Fundació Onyar - la Selva. El projecte està impulsat per la Diputació de Girona i l'Obra Social de 'la Caixa'. El resultat de la intervenció s'ha presentat aquest dijous i a l'acte hi ha assistit el diputat de Medi Ambient, Lluís Costabella, el director d'Institucions de CaixaBanc a Girona, Josep Blanch, i el gerent del Consorci de les Gavarres, Oriol Armet.