Gairebé 2.000 plantes comissades a Porqueres i Banyoles en només cinc dies. Els?Mossos han denunciat penalment dos homes pels fets. El primer descobriment arrenca el 6 de maig cap a les cinc de la matinada, quan una dona va anar a la comissaria de Banyoles per denunciar uns maltractaments per part del marit. Els agents van iniciar les diligències del que en principi era un cas de violència domèstica i, en anar al domicili de Porqueres van notar una forta olor de marihuana.

Els policies van identificar l'home i, després de detenir-lo, van accedir a una habitació que hi havia al garatge. A dins van localitzar 276 plantes de marihuana amb tota la instal·lació per al cultiu, 13 làmpades, 13 transformadors i dos extractors. Per aquest motiu també va acabar denunciat penalment com a presumpte autor d'un delicte de tràfic de drogues. L'arrestat és un veí de Porqueres de 41 anys i nacionalitat espanyola. El detingut, amb antecedents, va passar a disposició del jutjat, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Cinc dies més tard, l'11 de maig, agents de Girona van denunciar penalment un altre home, de 37 anys, de nacionalitat marroquina com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública. Aquests fets, però, arrenquen el 26 d'abril en un local de Banyoles. Llavors, uns operaris encarregats de canviar els comptadors de la llum van detectar que estava punxada i que el local estava tancat al públic.

Quan els Mossos van saber-ho, es van posar en contacte amb el propietari del local i la llogatera. Els agents van esbrinar que la dona havia deixat les claus a un home perquè hi fes obres. La dona va anar al local i es va trobar que li havien canviat el pany i no hi va poder entrar. Finalment, l'11 de maig, acompanyada d'agents de la unitat d'investigació de Girona, es van citar amb l'home que havia de fer les obres.

En accedir a l'immoble i, després d'observar totes les estances, els Mossos van veure cablejat elèctric que s'introduïa a l'interior d'una paret. Van moure un armari de grans dimensions i van trobar un forat per on es podia accedir a unes habitacions subterrànies. Abans de baixar van veure dos tubs d'extracció d'aire, que desprenien una forta olor de marihuana.

Quan van baixar van trobar un cultiu amb 1.700 plantes de marihuana i la instal·lació elèctrica, així com 30 làmpades, 30 transformadors, tres extractors i dos filtres. Per aquest motiu els Mossos van denunciar penalment l'home.