L'àrea que envolta el castell de Sant Miquel, a les Gavarres, tindrà una franja de prevenció d'incendis de set hectàrees. L'Obra Social La Caixa i la Diputació de Girona han finançat aquest projecte, que consisteix a reduir la massa arbustiva i preparar els arbres per minimitzar els efectes d'un possible incendi forestal.

El projecte, que s'emmarca dins del Pla de Prevenció d'Incendis Forestals, s'està portant a terme al castell de Sant Miquel ja que es troba en una zona «prioritària» del massís de les Gavarres, tant per la seva situació com per l'elevat trànsit de persones que registra cada dia. El diputat de Medi Ambient de la Diputació, Lluís Costabella, va explicar que l'entitat financera ha destinat 10.000 euros a aquestes actuacions. En aquest sentit, va aclarir que es va triar la zona concreta que envolta el castell de Sant Miquel perquè és «una zona prioritària i estratègica».

Tant ell com el gerent del Consorci de les Gavarres, Oriol Armet, van admetre que el bosc estava «al límit» (des del 2009 que no s'actuava en aquest punt) i que calien actuacions urgents. Armet va donar a entendre que no és l'única àrea de les Gavarres on cal fer net, però que «amb la reducció pressupostària cada vegada costa més portar a terme accions com aquestes».

El gerent va afegir que el massís és un dels punts on més actuacions s'hi fan, i que gràcies a les aportacions econòmiques d'entitats com La Caixa poden seguir amb el projecte. En aquest sentit, Armet va avisar que una altra solució alternativa «passa per trobar noves fórmules en les quals la ciutadania o les empreses hi estiguin involucrades». Per la seva banda, el director d'Institucions de CaixaBank a Girona, Josep Blanch, va aprofitar per anunciar que l'entitat bancària que representa ha decidit prorrogar per un any el conveni de 450.000 euros destinat a actuacions d'aquest tipus.

Els treballs van iniciar-se el mes de febrer passat, i són efectuats per sis treballadors de la Fundació Onyar-La Selva que estan en risc d'exclusió social.