Un centenar de nens i nenes van assistir ahir a l'acte de cloenda del programa «Tu pots, Quim» de la Fundació Oncolliga Girona, que durant aquest curs ha arribat a 370 alumnes de vuit escoles de les comarques gironines. Durant l'acte, celebrat a l'Hotel Carlemany de Girona, els alumnes van participar en un taller d'emocions a càrrec de l'Escola de Gestalt de Girona i es van lliurar els diplomes als guanyadors del concurs de vídeos que l'Oncolliga ha organitzat aquest any per primera vegada. Per acabar, es va fer un enlairament de globus per simbolitzar l'alliberament de les emocions.

El programa «Tu pots, Quim», dirigit a alumnes del segon cicle d'educació primària, gira al voltant de tres eixos: donar informació sobre el càncer adaptada a l'edat dels infants, afavorir la gestió de les emocions davant de la malaltia i ajudar a la construcció de valors. Totes aquestes qüestions es treballen a partir d'un còmic de l'il·lustrador Pau Sureda que té com a protagonista en Quim, un nen de dotze anys que pateix càncer i que explica en primera persona la seva experiència.

Aquest curs 2015-2016, com a novetat, s'ha convidat les escoles a participar en un concurs de vídeos. Sota el títol «Emocions a concurs» es va plantejar als alumnes el repte de reflectir en un vídeo d'un minut emocions com l'alegria, la ira, la por o la tristesa.

Els vídeos es van sotmetre a votació popular a través de la pàgina web de l'entitat i els tres que van obtenir més puntuació s'emetran avui per Televisió de Girona.

Els vídeos més votats van ser Alegria de l'Escola Montserrat de Sarrià de Ter, Por de l'Escola Dr. Carulla d'Arbúcies i Alegria del Col·legi Font de la Pólvora de Girona. Tots els vídeos participants estan encara disponibles a la pàgina web

A més d'aquestes tres escoles, durant aquest curs també han participat en el programa les escoles La Bòbila i El Morrot d'Olot, l'escola Vedruna d'Arbúcies, l'escola Cor de Maria de Blanes i l'escola Sant Josep de Sant Hilari Sacalm.