Un equip del Servei de Dermatologia de l'hospital Josep Trueta de Girona ha elaborat l'estudi més ampli que s'ha fet mai a l'Estat d'una afectació a la pell molt poc freqüent relacionada amb el càncer de ronyó. L'estudi, que està encapçalat pel doctor Enric Llistosella, es centra en la síndrome de Brit-Hogg-Dubé, una estranya afectació dermatològica, de component genètic, es manifesta amb lesions cutànies, tumors renals i diverses alteracions pulmonars com quists o episodis de pneumotòroxa espontani.

Es calcula que hi ha una prevalença d'un cas per cada 200.000 persones, però la seva incidència real és desconeguda, indiquen des del Trueta. En el cas d'aquesta investigació gironina, s'han analitzat 22 casos de pacients amb aquesta síndrome durant els darrers 20 anys, el que representa la mostra més gran analitzada mai a l'Estat Espanyol.

Els resultats de la recerca s'han presentat aquest matí durant la XI Jornada de Dermatologia Catalana que se celebra a Girona. És la primera vegada que aquesta reunió anual, organitzada per la Societat Catalana de Dermatologia i Venereologia (SCDV) de l´Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya amb la col·laboració de l'hospital Trueta, surt de l´àmbit de Barcelona. Hi han participat més d´un centenar de professionals d´arreu de Catalunya amb l´objectiu de presentar treballs i compartir experiències per debatre i actualitzar aspectes rellevants de la seva especialitat.