La fusió entre art i gastronomia de Banyoles, la festa de la Nit dels Museus de Girona o una nova edició de la Fira del Conte de Medinyà són algunes de les activitats recomanades per un cap de setmana en el qual, per fi, el bon temps sembla que serà estable.

1 Art i gastronomia es fusionen a Banyoles

La capital del Pla de l'Estany celebra dissabte i diumenge la tercera edició del Gartstròmia, una fira que proposa als visitants gaudir visualment de diverses disciplines artístiques (pintura, fotografia o ceràmica), amb tallers i visites guiades, deixant seduir també el paladar, amb una àmplia oferta gastronòmica, amb tapes d'autor, plats típics de la comarca i degustació de vins i cerveses.

2 La Nit dels Museus es viu a Girona

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional dels Museus, el passat 18 de maig, aquest dissabte arriba La Nit dels Museus. Entre les 6 de la tarda i les 12 de la nit, l'entrada als museus serà gratuïta però no només per veure les exposicions exhibides, sinó també per escoltar música en directe, descobrir les ombres xineses o deixar-se emportar per la gastronomia i els ritmes del Dj. DomJordiPlayPause, a partir de 2/4 de 10 de la nit, al Museu d'Art.

3 Torroella de Montgrí, la capital de la veu

Divendres, dissabte i diumenge, Torroella de Montgrí esdevé la capital catalana del cant coral amb el festival L’Empordà Canta. En tres dies, el municipi empordanès reunirà una dotzena de cors i mig miler de cantants que oferiran actuacions en directe. La festa també inclou tallers de música i veu, visites guiades amb animació musical, exposicions, concerts, etc.

4 Les “Paraules d'Amor” a la Planeta de Girona

Joan Ollé presenta aquesta cap de setmana (divendres i dissabte a les 21 h a La Planeta de Girona) “Paraules d’amor”, segons ell mateix descriu, una representació que posa en escena un diccionari, concretament, el “Diccionari Tòntu (Elogi del barbarisme i d’altres barbaritats de la parla catalana”. Amb la complicitat de les actrius Laura Pujolàs, Cristina Arenas i Blanca Garcia-Lladó, Ollé ret un homenatge a les moltes maneres de parlar català, no sempre obeint a les estrictes normes acadèmiques.

5 Viktorija Pilatovic canta al Sunset de Girona

Pianista, compositora i vocalista, Viktorija Pilatovic s’ha erigit en una de les grans sensacions del jazz europeu. Nascuda el 1989 a la ciutat lituana de Klaipeda, Pilatovic, que ja ha treballat amb noms com Perico Sambeat o Victor Mendoza, arriba dissabte al Sunset Jazz Club (23 h) per repassar el seu disc de debut “Nica’s Blues”, acompanyada de Jaume Sanchis (saxo), Xavier Monge (piano) Ignasi González (contrabaix) i Roger Gutiérrez (bateria).

6 La Fira del Conte de Medinyà

Medinyà acull aquest diumenge la 7a edició de la Fira del Conte. Aquesta iniciativa té com a objectiu apropar el món de la il·lustració i l’escriptura a tots els públics a partir de la promoció del conte. Durant tot el dia el municipi s’omplirà d’espectacles, contacontes, artesans, il·lustradors i talleristes. Està prevista l’actuació de reconeguts contacontes. Aquests espectacles s’intercalaran amb presentacions de contes per part de les editorials i els seus autors i diferents narracions orals.

7 Descobrir les escultures del Barri Vell de Girona

Diumenge a les 11 h, des del Jardí de la Infància, arrencarà “Anem a ... descobrir escultures”, una visita guiada que proposa conèixer amb més detall 11 peces, entre escultures i relleus, que es troben al barri vell de Girona, arribant fins a la “Imploració” de Fidel Aguilar. Per reservar plaça, podeu trucar al número de telèfon 972 22 18 66.

8 Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur

El peix de roca és l'element gastronòmic per excel·lència en la Campanya Gastronòmica que se celebra cada any a la primavera a Begur. Fins al pròxim 5 de juny, diversos establiments del municipi de la Costa Brava ofereixen l’opció de degustar un menú especial format per plats elaborats amb base de peix de roca, amb una gran varietat de receptes i un ampli ventall de preus.