Per causa d'una topada amb una furgoneta, Florenci Buendia, un ciclista de 42 anys i veí de Sant Joan les Fonts, ahir va haver de ser traslladat amb helicòpter a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. En el moment de ser pujat a l'aparell, estava conscient. La valoració era d'estat greu.

L'accident va tenir lloc quan passaven pocs minuts de les tres de la tarda, a l'entrada de la N-260, a l'avinguda Europa. Una furgoneta Ford Trànsit de color gris anava en direcció a l'Hostal del Sol i Vallfogona del Ripollès. El vehicle es va situar al carril central per girar i efectuar la seva entrada a la capital garrotxina. Just en el moment de fer el gir cap a l'esquerra, va atropellar el ciclista, que baixava per la N-260 en sentit contrari (de la part de Vallfogona).

El conductor de la furgoneta -segons OTV- va assegurar que no havia vist el ciclista, i en el moment d'efectuar el gir havia sentit un fort xoc al parabrises i s'havia espantat.

Alhora que tenia lloc el sinistre, un testimoni va avisar els serveis d'emergències. En poca estona, van arribar 3 patrulles dels Mossos d'Esquadra, 2 cotxes de bombers i 2 ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques. Els metges van decidir que l'estat del ciclista feia necessari aplicar el codi que determina el trallat a l'Hospital d'Hebron. Al voltant de les 16 hores, l'aparell es va assentar al costat de l'accident i va iniciar el trasllat.

La zona de l'accident està en la confluència de la N-260 provinent de Vallfogona del Ripollès amb els accessos a Olot. Es tracta d'una carretera amb moltes corbes i poc usada per vehicles de motor, però en el tram de les entrades a les avingudes d'accés a Olot, el trànsit s'intensifica molt.