Jet2 ha arribat «per quedar-se». En aquests termes es va expressar ahir el CEO de l'aerolínia anglesa, Steve Heapy, durant la presentació a Girona de les seves rutes amb l'aeroport de Vilobí d'Onyar per aquest any i el que ve.

La companyia, meitat toruoperador meitat aerolínia low cost, és una de les grans novetats d'aquest any per a la base aèria de Girona: aquest 2016 volarà a Manchester, Newcastle i Glasgow, i al 2017 ho farà també a Edimburg, Leeds, Belfast i East Midlands (Nottingham), tal com ja va avançar Diari de Girona.

Segons va desglossar Heapy, aquestes set destinacions es traduiran en un mínim de 83.000 passatgers en dos estius (19.000 aquest any i 64.000 el que ve). Unes dades que, tal com va anunciar, «poden creixer en els propers anys». En aquest sentit, Heapy va deixar clara la seva aposta per l'aeroport: «aquestes xifres són les mínimes que oferirem. Estem creixent molt i tenim raons molt fortes per créixer a la Costa Brava. Tenim el suport de l'aeroport, dels hotelers, de les institucions. Hi veiem molt de potencial».

«Un destí segur»

El director general va enumerar els motius de pes pels quals s'han proposat quedar-se a l'aeroport. El primer és l'interès creixent que els habitants del Regne Unit tenen per la Costa Brava. «Fa 25 anys, la Costa Brava per als britànics era Tossa, Lloret i anar borratxos», va recordar.

Tanmateix, amb la caiguda del turisme a llocs com Egipte o Tunísia, els ulls dels britànics han tornat a girar cap al litoral gironí, on veuen «un destí agradable i segur, amb bon temps, gent amable i bona oferta gastronòmica i cultural».

Heapy va afegir que la seva companyia no només busca «sol i platja» a la Costa Brava, sinó també «la cuina, l'esport i la cultura».

L'altre motiu de pes per apuntalar Jet2 a Girona de la mateixa manera que ho ha fet a Alacant o les Illes Canàries és el seu mercat. L'aerolínia va néixer als Midlands anglesos, una regió pròspera i densament poblada, i és a ells a qui s'ha proposat seduir. «Tenim un públic de 24 milions de persones, que són les que viuen a la meitat nord de Gran Bretanya. Hem crescut molt en els últims anys (més de tres milions de passatgers) però pensem que tenim molt de potencial».

Només a Gran Bretanya

Precisament per aquest focus en el públic britànic, Heapy va descartar que Jet2 ofereixi connexions des de Girona a fora de la Gran Bretanya. «De moment no. La nostra prioritat és centrar-nos en la meitat nord del país. Hi ha molta gent desesperada per sortir uns dies del Regne Unit», va bromejar.

De fet, un 44% dels passatgers que transporta ho fa amb paquets de vacances a través de Jet2holidays, principalment a llocs amb un clima més benigne com les comarques gironines. Aquest any tenen ofertes amb 46 hotels i 7 ressorts, mentre que l'any que ve seran 68 establiments en total.