Companys, mestres i pares van donar ahir l'últim adéu a Khadija Challam, la nena de quatre anys que dilluns va morir atropellada a Bonmatí per un conductor begut i drogat. L'escola va voler retre homenatge a la petita i ho va fer en acabar les classes de la tarda.

Al pati, tothom es va posar en rotllana i representants de cada classe van adreçar unes paraules a la memòria de l'alumna: «estem molt tristos»; «ets dins el nostre cor»; «et recordem, ens hauria agradat més jugar amb tu»; «ens agradava quan entraves a la classe a buscar la teva amiga»; «eres molt elegant i t'agradaven els vestits de flors»; «sense tu el món és diferent»; «t'estimem»...

Tres tocs del triangle musical van marcar l'inici d'un minut de silenci en què a alguns dels presents els va resultar impossible contenir les llàgrimes. I aquestes es van fer més evidents quan, trencat el silenci, pels altaveus sonava una versió en català de l'Hallellujah de Leonard Cohen, que li agradava cantar a la petita Khadija.

Era impossible romandre serè. Hi havia massa dolor i els adults presents eren tots pares. Poden palpar la tragèdia perquè entenen quin és el desconsol que provoca una mort així. Costarà que Bonmatí recuperi l'alegria que porta associada al nom.

L'homenatge va acabar-se amb l'últim compàs de la cançó, quan els nens van desfer les rotllanes per anar a buscar les motxilles i tornar a casa amb els seus pares, igual que sempre feia Khadija Challam, fins la setmana passada.

Mentrestant, la mare de la petita encara segueix a l'hospital. Evoluciona favorablement però les seqüeles de l'atropellament encara són evidents. Les investigacions policials apunten que l'home va agafar malament un revolt de la carretera que mena a Constantins, va sortir-se de la calçada i aleshores va envestir la mare i la filla. Dos germans d'aquesta darrera van poder esquivar el cotxe.