F

a uns anys, no tants, es parlava de Catalunya com un oasi sense corrupció. Un oasi que, suposadament, s'estenia a la demarcació de Girona. Ara bé, els últims anys aquest oasi s'ha dissipat davant els múltiples casos de corrupció que s'han revelat. Tot i això, el diputat de la CUP Benet Salellas va posar en dubte aquesta setmana que hagin pogut aflorar tots els casos de corrupció tant a Catalunya com, especialment, a les comarques gironines.

"Jo em pregunto com a la meva circumscripció, la de Girona, no apareixen casos de corrupció. No apareixen casos de corrupció perquè no hi ha corrupció o és que, directament, ningú investiga la corrupció a la circumscripció de Girona?", va considerar Salellas. El diputat va fer aquesta valoració el passat dimecres al Parlament, en una interpel·lació al Govern català sobre "una república amb corrupció zero".

En aquesta intervenció, Salellas va qüestionar els òrgans de fiscalització de la fiscalia anticorrupció. "A Catalunya tenim per a la província de Barcelona, que té una població de sis milions d'habitants, tres fiscals anticorrupció. A la resta de províncies catalanes, directament, no hi ha ni tan sols fiscalia anticorrupció. A la memòria de la fiscalia apareix quants funcionaris té destinats a anticorrupció: dos", va explicar Salellas.

Per això, el diputat gironí de la CUP va plantejar si a la demarcació de Girona no apareixen casos de corrupció perquè no n'hi ha o per la falta d'investigació davant la manca de recursos. "Perquè, a més, es dóna la casualitat que el cas Manga-Pokémon que és l'únic que ha aparegut [a Girona], involucrant el Consell Comarcal de la Selva i alts càrrecs de Convergència, ha vingut investigat per un jutjat de Lugo", va prosseguir Salellas, que va afegir: "Per tant, no ha sigut fruit de l'activitat de la fiscalia gironina".

"No hi posem mitjans?"

Davant aquesta situació, Salellas va exposar al Parlament dues preguntes sobre la corrupció a les comarques gironines i a Catalunya: "No s'investiga perquè no hi posem mitjans? Hi ha algun tipus de voluntat política d'algú de destinar algun euro a la corrupció, a la lluita contra la corrupció?".