Investiguen si un alumne de l'escola de Fornells va abusar de tres nens

Ensenyament i la direcció del centre es van reunir ahir amb tots els pares d'Infantil

24.05.2016 | 06:55

El Departament d'Ensenyament ha obert una investigació per esbrinar si un alumne de l'escola pública de Fornells de la Selva hauria abusat sexualment de tres nens més petits del mateix centre. El cas s'ha destapat després que els menuts han explicat a les seves famílies els suposats abusos que haurien patit per part de l'estudiant més gran. La direcció del centre educatiu va alertar els Serveis Territorials d'Ensenyament, que ara treballen conjuntament amb la Inspecció d'Ensenyament i l'Equip d'Assessorament Pedagògic (EAP) per aclarir el cas de presumptes abusos. Els Mossos d'Esquadra han informat que no han rebut cap denúncia ni verbal ni per escrit. La direcció de l'escola ha declinat fer declaracions i l'únic que assegura és que s'han seguit els protocols fixats per a aquests casos.
Els fets es van conèixer ara fa dues setmanes. Des dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona han confirmat que han obert una investigació després de rebre l'alerta de la direcció de l'escola pública de Fornells de la Selva. Els menuts van explicar que havien patit possibles tocaments i abusos per part de l'alumne més gran. En aquest sentit, des del Departament asseguren que la màxima prioritat és la "protecció" de tots els menors.
Els suposats abusos sexuals haurien succeït en horari no lectiu però dins del centre. Des dels Mossos d'Esquadra informen que no han rebut cap denúncia per aquests fets, ni verbal ni escrita. De totes maneres, precisen que si es tracta d'un menor de menys de 12 anys, no pot ser imputat per cap mena de delicte. Per part del centre, han declinat fer qualsevol declaració i únicament han remarcat que s'han seguit tots els protocols i passos establerts en aquests casos.

La reunió amb els pares
Inicialment es va preveure una ?reunió amb els pares dels alumnes per a demà dilluns però la ?preocupació que es va estendre entre les famílies va obligar a convocar la reunió ahir al vespre. Entre els assistens hi havia el director territorial d'Ensenyament, Josep Polanco, la inspectora de la zona, una psicopedagoga, la cap de l'EAP, l'alcalde de Fornells i la regidora d'Educació.
La reunió es va restringir als pares d'Infantil (P3, P4 i P5) i el professorat va controlar l'entrada del recinte per evitar que hi accedissin periodistes. Als pares se'ls va informar que l'assumpte estava controlat, que es tenia identificat l'autor dels abusos i els tres alumnes que en van ser víctimes, els pares dels quals es trobaven entre els assistents. Segons van informar-los des del centre, els fets van passar un dia mentre eren els tres nens junts. Ara, l'escola enviarà un correu a la resta de pares del centre per explicar-los la situació.
Els fets es van destapar dins la mateixa escola. Va ser el professorat qui va donar la veu d'alarma en escoltar els comentaris que es feien alguns dels alumnes d'infantil, ja que eren comentaris que no els corresponien per edat. L'escola es va posar en contacte amb el Departament d'Ensenyament, que va decidir investigar-ho. A mitjan setmana ja es tenia coneixement dels fets i la direcció del centre anava informant els pares que s'acostaven a preguntar. Ensenyament no havia autoritzat a fer una reunió fins ahir, quan la informació ja havia transcendit als mitjans.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Rull, ahir a Girona.
La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

El conseller de Territori anuncia un pla per fer baixar «de manera considerable» el cabal a través...

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Salut distribuirà unes 110.000 dosis de la vacuna contra la grip a Girona

Dilluns s'inicia la campanya de vacunació, que enguany se centra en millorar la cobertura dels...

Alerta de pluges per aquest dissabte a Girona

Alerta de pluges per aquest dissabte a Girona

Es poden arribar a acumular 50 litres per metre quadrat

Audi roda un espot publicitari a Llagostera

Audi roda un espot publicitari a Llagostera

L'equip de la productora fa diversos dies que enregistra imatges pels carrers d'aquest municipi

Banyoles arranja un vial del Barri Vell i intervé a la plaça Estudis per evitar aiguats

Banyoles arranja un vial del Barri Vell i intervé a la plaça Estudis per evitar aiguats

La segona fase de la remodelació del carrer dels Valls anirà des del carrer Sant Antoni fins a la...

Un terç dels residus que es llancen al contenidor d´envasos no hi hauria de ser

Un terç dels residus que es llancen al contenidor d´envasos no hi hauria de ser

Les grans ciutats gironines superen la taxa mitjana d'objectes que acaben per error al recipient...

Enllaços recomanats: Premis cinema