L'Ajuntament d'Olot -en el seu darrer ple- va aprovar per unanimitat un conveni amb la companyia elèctrica Bassols. L'acord comporta l'eliminació de dues torres elèctriques i el soterrament de les línies elèctriques al volcà Montsacopa.

El regidor d'Espai Públic va explicar que "l'empresa es farà càrrec del soterrament i nosaltres ens farem càrrec de la despesa que això comporta" i va afegir que "això ens permetrà netejar la visual del volcà". A més va valorar que "amb totes les inversions que fem allà creiem que és una obra molt necessària".

En l'aspecte econòmic, Gelis va concretar que "hem arribat a un acord econòmic, per la qual cosa aquest any farem un pagament de 30.000 euros" i va aclarir que "farem un pagament cada any fins arribar als 103.000 € de la inversió total".

En el debat Lluís Rubió (CUP) va exposar que "ens agradaria constatar la nostra sorpresa en el temps pel fet que l'eliminació de les torres coincideixi amb la concessió del restaurant del volcà" i va continuar dient que "la línia feia anys que estava sense que ningú li fes cas, va ser feta l'any el 1984". També va assenyalar que " ens sorprèn que en el conveni la companyia no faci res a part de fer les obres que paga l'Ajuntament".

Després va intervenir Anna Barnadas (ERC), que va exposar que "ens agradaria que hi hagués una planificació del soterrament".

Josep Gelis va respondre que fa tres anys que s'està estudiant eliminar les torres i va aclarir que "no té res a veure amb el restaurant sinó amb la disponibolitat de la partida pressupostària". Sobre la participació de la companyia va explicar que aporta el trasllat d'un transformador que està a costat del cementiri (al peu del volcà) i que "sempre que es tracta de soterrar línies les companyies no posen impediments, a part que ho ha de finançar l'Ajuntament. En aquest sentit va indicar que "les companyies tenen la possibilitat legal de penjar les seves línies a les façanes o penjar-se de la manera que elles creguin convenient". Els requisists legals -segons Gelis- fan molt difícil soterrar línies electriques. El soterrament de línies i l'eliminació de les torres contribuirà a la millora visual del volcà, que, ara, és potenciat com un valor turístic.