Temperatures de 30 graus anuncien l'entrada de l'estiu. Olot va ser la localitat on la temperatura va pujar més ahir. La ciutat, voltada de muntanyes que la priven dels vents marítims, va arribar als 30 graus de màxima i va tenir una mínima de 10,7 graus. Amb una geologia similar a l'olotina, Anglès es va posar en 29,2 graus de màxima i va tenir una mínima de 10,2 graus. Es tracta d'una variació de 10 graus en poques hores que va fer dubtar la gent si havia arribat l'hora de treure's el jersei o no.

Més prop del mar i en ple Alt Empordà, a Cabanes, la calor va arribar als 30 graus i va tenir una mínima de 10 graus. Es tracta d'un poble -a nivell de les comarques gironines- de temperatures severes.

A la costa, va fer un dia clar i propici per als primers banys. Roses va arribar als 26,2 graus de màxima i va tenir una mínima de 12,7 graus. La diferència ja va ser inferior a les localitats interiors. Girona va arribar als 27,1 graus de màxima i 11,1 de mínima. El dia va ser asolellat. La major part dels vianants va optar per posar-se roba d'estiu. Per avui, però, s'espera un canvi de temps sobtat a la tarda i estan anunciades tempestes. El servei meteorològic alerta de ruixats que poden deixar 20 litres en mitja hora.