Els Mossos d'Esquadra investiguen unes restes humanes òssies trobades a Cadaqués el dissabte a la Platja del Ros. Tal com explicava Ràdio Girona, l'avís va ser donat per un veí de la zona, quan es va trobar una extremitat sencera a la sorra. Immediatament va informar als Mossos de la troballa i cap a quarts d'onze de la nit aquests van avisar a la comitiva judicial i es va ordenar l'aixecament de les restes. Actualment aquestes es troben a l'Institut de Medicina Legal per tal de ser analitzades a fons.

De moment la principal resta que s'ha trobat és una extremitat. Per la forma i les dimensions que té s'especula que es podria tractar d'una cama, tot i que queda per determinar a quina època podria pertànyer. A l'espera dels resultats dels forenses, Josep Lloret, alcalde de Cadaqués, creu que tot apunta que les restes aparegudes aquest cap de setmana podrien ser de persones que van estar enterrades al seu moment en aquella mateixa platja.

Lloret va explicar a l'emissora de Ràdio Girona que no és la primera vegada que passa un fet com aquest, i que en alguna ocasió ja havien aparegut restes òssies a la mateixa zona d'enguany. "Antigament ja s'havien fet troballes a la Platja del Ros, és un lloc que data aproximadament del segle XVI o XVII i precisament en aquest punt és on s'havien enterrat al seu moment gent afectada per la còlera" va explicar.

Cranis i fèmurs a Roses

Fa aproximadament mig any la localitat de Roses va viure un cas similar al de Cadaqués. Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per determinar la procedència de vuit cranis i altres restes òssies humanes que un submarinista va trobar a poca profunditat a la platja dels Palangrers de Roses, més coneguda com la platja del Segon Moll.

La policia catalana,va rebre l'alerta de la Policia Local que un jove que practicava "snorkel" en aquella zona havia vist, al costat d'unes roques, a pocs metres de la platja i a poca profunditat, restes que semblaven diversos cranis humans i un fèmur. Els agents de la Unitat Aquàtica dels mossos, al inspeccionar el lloc indicat, van donar amb un total de vuit cranis, alguns incomplets, fèmurs i altres restes, semienterrades. Les restes van ser translladades el mateix dia des de Roses a l'Institut de Medicina Legal de Girona per determinar-ne més dades.

Els encarregats d'aportar llum sobre aquesta troballa van ser els agents de la Unitat d'Investigació de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) de Roses, que van posar immediatament el cas a mans del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de Figueres.

A diferència de Josep Lloret, l'alcaldessa de Roses, Montserrat Mindan, sí es va mostrar sorpresa pel lloc de l'aparició de les restes, que estaven a la vista des de fora de l'aigua, ja que segons va afirmar "a l'estiu és una zona molt transitada".