El cap de llista de Convergència al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, ha destacat que la seva formació «amplia fronteres i espais» per a les eleccions generals del proper 26 de juny. Xuclà ha considerat que aquests comicis serviran per «posar a prova» el futur del partit que, tal com va decidir la militància el passat dissabte, treballarà per crear una nova formació. «Convergència vol obrir-se a nous sectors amb uns perímetres ideològics posats al dia», ha assegurat el candidat.

Xuclà ha fet aquestes declaracions en la presentació de les llistes al Congrés i al Senat de CDC per GironaCongrésSenat. També ha recordat que a les eleccions del passat 20 de desembre el partit va guanyar a la circumscripció de Girona -llavors sota la coalició de Democràcia i Llibertat- «recollint vots del socialisme catalanista i d'altres opcions ideològiques». Davant el fet que ara Demòcrates no forma part de la candidatura de ConvergènciaDemòcrates, Xuclà ha subratllat que la decisió es va acordar «amistosament» i ha valorat que possiblement les dues formacions tornaran a coincidir en el futur.

Dues caps de llista noves i la resta repeteixen

En paral·lel, aquest dilluns acaba el termini per presentar les llistes a les eleccions del 26-J. Gairebé tots els partits mantenen els mateixos números u al Congrés per Girona que als comicis del 20-D, excepte En Comú Podem i Ciutadans. La diputada Marta Sibina encapçala la candidatura gironinaMarta Sibina d'En Comú Podem en substitució de Dolors Terradas, mentre que la regidora de Blanes Margarita Santo ocupa la primera posicióMargarita Santo de Ciutadans en lloc de Fernando López de Castro. La resta de caps de llista al Congrés per Girona repeteixen: Jordi Xuclà per Convergència, Teresa Jordà per ERCTeresa JordàERC, Marc Lamuà pel PSCMarc LamuàPSC i Concepció Veray pel PPConcepció VerayPP.