La inversió prevista a Girona de la Generalitat creix un 3,5%

Segons els pressupostos del 2016, les comarques gironines segueixen com un dels territoris amb la despesa per habitant més baixa

24.05.2016 | 16:33
Les instal·lacions de la futura estació d´autobusos de Girona, en una foto d´arxiu.

La inversió del Govern català preveu augmentar aquest any un 3,5% a la província de Girona. Segons el projecte de pressupostos del 2016, que el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha presentat aquest dimarts, la inversió passa dels 52,5 milions d'euros el 2015 (entre les vuit comarques gironines) als 54,3 milions aquest any.

Tot i això, amb el repartiment territorial de vegueries –en el cas de Girona no incorpora la Cerdanya–, les comarques gironines segueixen com una de les zones catalanes amb la despesa per habitant més reduïda. En concret, és la segona inversió territorial més baixa de Catalunya amb 70,68 euros per habitant.

Segons els pressupostos del 2016 del Govern, les principals despeses per a la província de Girona són el desdoblament de la C-260 a Figueres, la nova estació d'autobusos de Girona i la construcció de l'escola La Sínia de Calonge, entre altres obres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema