El cap de llista de Convergència al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, va destacar ahir que la seva formació «amplia fronteres i espais» per a les eleccions generals del proper 26 de juny. Xuclà va considerar que aquests comicis serviran per «posar a prova» la voluntat de renovació del partit que, tal com va decidir la militància en la votació del passat dissabte, treballarà per crear una nova formació en el futur. «Convergència vol obrir-se a nous sectors amb uns perímetres ideològics posats al dia», va posar de manifest el candidat.

Xuclà va fer aquestes declaracions en la presentació de les llistes al Congrés i al Senat de CDC per Girona. També va recordar que a les eleccions del passat 20 de desembre el partit va guanyar a la circumscripció de Girona -llavors sota la coalició de Democràcia i Llibertat- «recollint vots del socialisme catalanista i d'altres opcions ideològiques». Davant el fet que ara Demòcrates no forma part de la candidatura de Convergència per al 26-J, Xuclà va subratllar que la decisió es va acordar «amistosament» i va valorar que possiblement les dues formacions tornaran a coincidir en el futur.

Amb l'eslògan «Fets x Catalunya» per a la precampanya i la campanya, el cap de llista gironí de CDC a la cambra baixa va remarcar que el partit pretén ser «extremadament útil» a Madrid. Xuclà, fent al·lusió al diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, va assegurar: «Mentre uns són els de l'algú ho havia de dir, a Convergència som els de l'algú ho havia de fer». «Algú havia de fer el 9-N, algú havia d'entomar les querelles i algú havia de facilitar la formació del nou govern català amb un pas al costat», va destacar Xuclà.

El candidat va afegir que CDC defensarà els interessos de les comarques gironines i va detallar que el partit no donarà suport a un govern del PP ni a un executiu on hi hagi Ciutadans. Xuclà va reiterar que la formació confia tornar a guanyar a la circumscripció de Girona amb uns resultats «raonablement una mica millors». De fet, va dir que Convergència vol obtenir de nou tres senadors per Girona amb uns bons resultats a la comarca de la Selva, «on el comportament electoral s'assembla a la demarcació de Barcelona».