La majoria dels 21 veïns d'Olot que van haver de ser desallotjats arran de l'esfondrament del sostre d'un habitatge al barri vell ja han pogut tornar a casa aquest cap de setmana. Han estat sis setmanes d'espera, pendents de l'evolució dels treballs d'enderroc, i un anunci frustrat de retorn.

L'Ajuntament tenia previst que ho poguessin fer el 13 de maig passat però finalment es va ajornar per motius de seguretat. Ara només queda el retorn d'una part dels afectats que viuen en carrers propers. La previsió és que puguin també tornar a casa en breu, segons informa el consistori.

El desallotjatment va tenir lloc el 10 d'abril passat després que uns veïns alertessin aquell mateix dia de l'esfondrament del teulat d'un edifici situat a la confluència dels carrers Lliberada Ferrarons i Bonaire d'Olot que estava deshabitat.

L'Ajuntament va informar ahir que un cop retirat bona part del material resultant de l'enderroc de l'edifici, situat a la cantonada dels carrers Bonaire i Lliberada Ferrarons, s'han col·locat tanques de protecció al seu perímetres i també s'ha pogut reobrir el pas de vianants a aquest últim carrer. Això ha permès que els veïns dels edificis situats al carrer Lliberada Ferrarons ja hagin pogut tornar a casa aquest cap de setmana.

Pel que fa als residents dels immobles desallotjats situats al carrer Bonaire i Alta Maduixa podran fer-ho en breu, en funció de les obres d'enderroc que es continuen fent a l'edifici. En declaracions a l'ACN, l'alcalde de la ciutat, Josep Maria Corominas, ahir va fer un balanç positiu d'aquest retorn de bona part dels veïns tot i que admetia que s'ha trigat més del que es preveia inicialment.