El grup mèdic francès Axe Santé ha comprat la Clínica Quirúrgica Onyar de Girona. El grup, que disposa de dues clíniques a França i una unitat d'hospitalització a domicili a Béziers, ha desembarcat a Girona amb l'objectiu d'implantar a les comarques gironines les tècniques quirúrgiques en què s'han especialitzat al país veí, segons el seu director, Boris Alexandre François.

Axe Santé, amb Roger Authie com a accionista principal, va començar a treballar a les comarques gironines amb un equipament a Empuriabrava, i el setembre passat va comprar el negoci assistencial de la Clínica Onyar als antics propietaris, un consorci format majoritàriament per metges que va assumir la gestió de l'antiga Aliança el 2013. Al febrer, a més, va adquirir també l'immoble, ubicat al barri de Vistalegre.

«Hem decidit apostar per Girona perquè per nosaltres és la primera gran capital just abans de Barcelona i la demarcació té un volum de població similar al que estem acostumats a Beziers», assegura François.

François indica que, després d'arreglar temes relacionats amb la gestió d'aquest centre privat, ara l'objectiu del nou propietari és reformar l'àrea quirúrgica de l'equipament per a poder fer a Girona tècniques quirúrgiques «d'alt nivell».

«La nostra intenció», explica el responsable de la Clínica Onyar, «és remodelar el bloc quirúrgic per a crear un nou quiròfan que s'afegirà als dos que ja tenim». Les obres, indica, ja han estat aprovades per l'Ajuntament de Girona i està previst que comencin al juny.

A més, assegura, en una segona fase d'obres es centrarien en reformar la sala de parts existent, que actualment està en desús.

«El que volem és oferir a Girona intervencions superespecialitzades que ara mateix només es fan en pocs punts de l'Estat espanyol», diu Boris Alexandre François. En aquest sentit, assegura que els dos centres privats que aquest grup mèdic té a França ja fa temps que reben pacients espanyols interessats en cirurgies molt concretes.

Especialització

L'any passat, els centres del grup van realitzar més de 4.000 operacions de traumatologia, prop de 4.500 intervencions d'oftalmologia i més de 2.900 tractaments de quimioteràpia. També va atendre 1.530 parts i va comptabilitzar uns 25.000 ingressos relacionats amb especialitats com digestiu, cardiologia o cirurgia estètica.

François detalla que les dues clíniques gales són pioneres en operacions molt específiques. En el cas de la Clínica Jean Causse, explica, és molt coneguda en intervencions d'otorinolaringologia, mentre que en el cas de l'activitat de la Clínica Champeau Mediterranee, està molt centrada en intervencions d'hèrnia discal.

A Girona, explica el responsable de la Clínica Quirúrgica Onyar, les intervencions les farien equips mèdics mixtes formats per especialistes francesos i facultatius gironins que ja s'estan formant a França.