La Junta de Govern de les Planes ha aprovat contractar un vigilant per regular els accessos als gorgs del Brugent durant els mesos d'estiu. L'alcalde, Eduard Llorà (CiU), ha explicat: «Serà una persona que farà les tasques de vigilant sobretot per controlar tot el que són els accessos i l'afluència de vehicles en els diferents gorgs».

Llorà ha argumentat: «Com que els cotxes no aparcaven bé impedien la circulació habitual i generaven conflicte, les dificultats sorgien quan part d'un vehicle mal aparcat al marge d'un camí impedia el pas d'un camió o d'un tot terreny que hi havia de passar per qüestions de feina o per ser el camí habitual d'una masia.

A més dels mals costums a l'hora de deixar el cotxe, el vigilant també procurarà que la gent no faci foc, ni acampada lliure, ni sorolls excessius. Llorà va explicar que l'Ajuntament procura mantenir net i cuidat l'entorn de les gorgues. Segons el seu criteri, «un lloc brut fa que la gent descuidi l'obligació de no llançar coses al terra».

Les Planes té dues zones de gorgs. La primera està situada al costat de la C-63, a l'altra banda del cementiri. Un sender condueix cap a el gorg de la Plana. Es tracta d'un imponent salt d'aigua en vertical que cau damunt d'una autèntica piscina natural. Poc més avall n'hi ha un altre.

És un indret usat per escenari del rodatge de pel·lícules, ahir treballaven en una, per fer anuncis i per presentar programacions musicals. Els integrants del Grup Catarres -ahir- també hi feien una presentació. A més, hi havia grups d'excursionistes que aprofitaven per fotografiar els gorgs, ben plens per causa de les darreres pluges.

L'altra zona de gorgs és a l'altre extrem del poble en direcció a Amer, a la zona de Cogolls. Tot i disposar d'un aparcament a uns 10 minuts a peu, l'Ajuntament hi ha hagut de senyalitzar la prohibiciño d'aparcament amb una ratlla groga i amb senyals verticals.

Arran de la difusió a traves de videoclips, sèries televisives i el cinema, els gorgs s'han convertit en un atractiu turístic important per al poble. Combinar el foment i aprofitament d'aquest atractiu i el manteniment ambiental és vist com un repte per l'Ajuntment.