La UdG i la Draga de Banyoles promouen l'emprenedoria a tots els nivells educatius

Centres d'Escòcia, Romania, Dinamarca, la República Txeca i Itàlia participen en el projecte

27.05.2016 | 07:19
Els assistents a la trobada que es realitza aquesta setmana a Banyoles, en una de les sessions d´ahir.
Els assistents a la trobada que es realitza aquesta setmana a Banyoles, en una de les sessions d´ahir.

L'educació emprenedora centra un projecte educatiu europeu Erasmus plus que la Universitat de Girona coordina conjuntament amb l'escola d'educació Infantil i Primària la Draga, de Banyoles. La resta de socis del programa Tea-cher 2020 són institucions educatives de sis països diferents, que aquesta setmana participen en unes jornades a la capital del Pla de l'Estany.

A la UdG i a la Draga s'hi afegeixen la Universitat de Glasgow, d'Escòcia; l'ACTA Center, de Romania; la Universitat de Pitesti, de Romania; l'Sttedni prumyslova skola Otrokovice, de la República Txeca; la Global School Support, de Dinamarca; l'ITE Scarpellini, d'Itàlia;?i el Centro Studi Città di Foligno, també italià. Seixanta persones d'aquests centres, que representen totes les etapes educatives, participen en unes jornades d'intercanvi que van començar dilluns i acabaran demà.

L'objectiu del programa Erasmus plus Teacher 2020, que acabarà al setembre de 2016 després de dos anys de feina, és promoure l'educació emprenedora a nivell europeu. Aquests dies, els responsables dels centres participants comparteixen experiències en tallers pràctics, alhora que fan una reflexió col·lectiva sobre el que ha de promoure l'educació emprenedora i com ho ha de fer.

Els socis del projecte desvinculen l'emprenedoria de la creació d'empreses i la relacionen amb l'adquisició d'eines i estratègies que permetin generar idees i dur-les a terme. De totes maneres, els docents implicats en aquest Erasmus consideren que caldria plantejar-se la conveniència d'incloure més continguts econòmics a educació Secundària, per tal que els joves aprenguin a controlar les seves finances particulars o col·lectives.

En l'any i mig del programa ja s'han desenvolupat una vintena de projectes emprenedors en totes les etapes educatives i de temàtiques molt diverses, que es recolliran en un llibre. El treball pretén replantejar-se la manera d'inculcar l'emprenedoria al seu alumnat, donant més capacitat de decisió als estudiants i promovent la iniciativa o la creativitat. Ahir, la coordinadora de Teacher 2020, Mariona Masgrau, va explicar que «volem que els alumnes tinguin la iniciativa de com i què aprendre». Per la seva banda, la directora de la Draga, Maria Antònia Camps, va considerar que «la implicació de l'escola encaixa en el projecte de direcció, amb una part sobre les capacitats emprenedores dels alumnes, algunes de les quals ja aplicàvem, com deixar als propis alumnes com serà l'aula de P5».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

L'Isaac i l'Helga, aquest dilluns.
Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Una campanya a la xarxa permet que els dos animals tornin a estar junts després de tres mesos...

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

En canvi, els estudiants de la demarcació que reben un ajut del 50% per a aquest servei pugen un...

Propostes d´oci per fer aquesta tarda a les comarques gironines

Propostes d´oci per fer aquesta tarda a les comarques gironines

Conferències, presentacions de llibre, exposicions, premis i contes per als petits

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Sant Feliu de Pallerols tornarà 20.000 € cobrats de més als veïns

Sant Feliu de Pallerols tornarà 20.000 € cobrats de més als veïns

L'oposició vol que es reemborsi la totalitat del que es va recaptar de més en setze anys

Enllaços recomanats: Premis cinema