Cassolada i testimonis de voluntaris en el segon dia de l'acampada pels refugiats

La Plataforma Girona Acull denuncia el desmantellament del camp d'Idomeni i acamparà fins diumenge al migdia

27.05.2016 | 16:28
Cassolada i testimonis de voluntaris en el segon dia de l'acampada pels refugiats

Una primera cassolada de protesta pel desmantellament del camp de refugiats d'Idomeni (Grècia), un taller de pintar pancartes, xerrades a càrrec de voluntaris que han estat a la zona i una exposició de fotografies han centrat la segona jornada de l'acampada organitzada per la Plataforma Girona Acull just davant la subdelegació del Govern de l'Estat. A les 9 del vespre d'aquest divendres se celebrarà una assemblea, com al final de cada dia.

El lema de l'acció, que s'allargarà fins diumenge al migdia i tancarà l'actriu Montserrat Carulla, és «Posem tendes, obrim fronteres» i té com a objectiu expressar el rebuig de la política de la Unió Europea i dels seus estats membres davant la crisi dels refugiats.

La desena de tendes que ocupen la vorera de l'avinguda Jaume I, davant la seu de la Subdelegació, es van muntar dijous a la tarda. Després d'hores d'incertesa i negociacions amb els Mossos d'Esquadra, que en un primer moment havien de desallotjar l'acampada perquè ocupava el perímetre de seguretat de l'edifici oficial, els activistes s'hi van poder quedar amb la condició de no malmetre l'espai i deixar passar els vianants. Ahir, la Subdelegació del Govern a Girona va negar que sol·licités el desallotjament i va remarcar que «les decisions i criteris d'actuació en defensa de la seguretat ciutadana a Catalunya és competència dels Mossos d'Esquadra» i és aquest cos és el que decideix.

La Plataforma Girona Acull ha compartit un vídeo del primer dia de l'acampada fet per estudiants de la Comissió Audiovisual pels Refugiats de l'escola Universitària ERAM, de Girona.

Per demà estan previstes més sessions informatives, tallers i una altra cassolada, a dos quarts de 2 del migdia. Diumenge a la 1 està previst que l'actriu Montserrat Carulla comparteixi amb els assistents la seva reflexió sobre la situació de les persones refugiades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema