La CUP denuncia que la cessió de l'edifici de la Casa de Cultura és irregular

Una auditoria alerta que la Diputació de Girona, que és propietària de l'immoble, no ha fet cap acord amb la Fundació

30.05.2016 | 06:53
La CUP denuncia que la cessió de l'edifici de la Casa de Cultura és irregular

La CUP ha denunciat que la cessió de l'edifici de la Casa de Cultura de Girona és irregular. La formació va explicar ahir que l'última auditoria de la Fundació Casa de Cultura alerta que no s'ha fet cap acord amb la Diputació de Girona -que és propietària de l'immoble- per «establir les condicions regulatòries» de la cessió de l'edifici a l'entitat. Per això, el diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, va valorar: «No podem acceptar que, per la deixadesa d'alguns polítics, la Casa de Cultura visqui en aquest estat d'incertesa legal».

«Calen mesures urgents per regular l'ús d'aquest espai», va afegir Salellas. De fet, el diputat va recordar que no és la primera vegada que una auditoria externa detecta aquesta situació d'irregularitat entre la Diputació i la Casa de Cultura. El motiu és que l'auditoria anterior -dels comptes del 2014- també avisa que no s'ha «obtingut evidència» de la forma jurídica ni de les condicions que fixa la corporació perquè la Fundació pugui utilitzar l'edifici.

Per aquesta raó, tant l'auditoria del 2014 com la darrera -dels números del 2015- conclouen que no es poden determinar els efectes que es poden derivar en el futur, en els comptes de la Fundació, per la falta de regularització de l'immoble on s'estableix el domicili social de l'entitat. El domicili de la Fundació se situa a la plaça de l'Hospital de Girona, a la històricament coneguda Casa de la Misericòrdia (l'antic hospici) que ara rep el nom de Casa de Cultura.

En paral·lel, Salellas va explicar ahir que la Fundació Fita està en la mateixa situació perquè l'entitat s'ha traslladat a la Casa de Cultura de Girona «sense cap acord o conveni» amb la Diputació per regularitzar l'ocupació d'un espai de l'edifici. També Diari de Girona ha detectat que la situació es repeteix amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona. L'auditoria dels comptes del 2014 del Patronat de Turisme alerta que la societat se situa en un immoble propietat de la Diputació «sense que s'hagi formalitzat cap acord».

«Trobar una solució»
En el cas de la Casa de Cultura, Salellas va lamentar que el patronat de la Fundació no hagi fet «cap moviment per trobar una solució definitiva al problema». De fet, el diputat de la CUP va destacar que des que la formació va entrar a la corporació havia reiterat la seva voluntat de consultar el conveni entre la Diputació i la Casa de Cultura. Salellas va remarcar que fins aquest mes de maig no s'ha fet oficial l'informe que detalla que falta aquest acord.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema