L'Ajuntament d'Olot reobrirà la Llar d'infants de Sant Miquel pel setembre. Al Juny del 2013, l'Ajuntament va decidir tancar-la per manca de matricules. Ahir, l'alcalde, Josep Maria Corominas (CiU), va anunciar: «Demanàvem un mínim d'inscrits en el global de les llars municipals». Va oposar:?«Malgrat que només s'han arribat a les 194, l'equip de govern considera que almenys amb una línia es podrà tornar a obrir l'escola bressol de Sant Miquel».

«Amb l'experiència que tenim de l'any passat -va considerar l'alcalde-, quan molta gent ens va demanar incorporar-se a les escoles bressol, a curs començat, i no els vàrem poder donar resposta».

«A l'estiu i al setembre -va preveure, Jaume Mir (regidor d'Ensenyament per CiU)-, acabarem de completar el grup mixt de fins a 2 anys. Va dir: «Un grup mixt per començar a tirar endavant l'escola». Va assenyalar que la reobertura suposarà la contractació d'una educadora.

El tancament de la Llar d'Infants de Sant Miquel va ser un dels rebomboris importants del mandat 2011-15. Va ser el primer tancament d'una escola bressol pública després de dècades d'obertura.

Les causes van ser una davallada en les inscripcions i una baixa en els ajuts de la Generalitat a les llas d'infants públiques.