Del Festivalot de Girona a les tradicionals Enramades d'Arbúcies, passant per les flors de Begur o un espectacle per fer-se un tip de riure a La Planeta de Girona, l'oferta d'activitats per fer en l'últim cap de setmana del mes de maig a les comarques gironines es presenta més eclèctica que mai.

1 Música per a tota la família amb el Festivalot de Girona

Aconseguir que pares, fills, avis o tiets puguin gaudir junts de la millor música en directe és una realitat gràcies al Festivalot, una proposta organitzada pels Amics de les Arts, que enguany celebra la seva segona edició, omplint Girona de música i activitats per a tota la família. Entre dissabte i diumenge, Joan Miquel Oliver, Sanjosex, The Pinkertones, Les Anxovetes, Joan Colomo o Xarim Aresté oferiran concerts familiars en diversos espais de la ciutat.

2 La Cobla del Futur, a l'Auditori de Girona

Fins a 24 noies i nois d´arreu de Catalunya participen de la quarta edició del projecte que reuneix els millors joves instrumentistes de cobla i que es presentarà aquest dissabte a les 19 h a l'Auditori de Girona, amb un recital que comptarà amb la direcció del mestre Francesc Cassú.

3 Begur i Roses es vesteixen de flors

Entre divendres i dilluns, se celebra la segona edició de Begur en Flor, omplint fins a 36 espais de flors i art floral. Tallers de jardineria, de cuina -amb Iolanda Bustos-, gastronomia, un mercat de flors o la música, són algunes de les activitats paral·leles que els visitants també podran realitzar a Begur. També a Roses se celebra aquesta cap de setmana la Fira de la Rosa. El municipi de l'Alt Empordà dedica divendres, dissabte i diumenge a la flor més vermella, amb composicions florals i artístiques, música, mercat d´artesania, tastets gastronòmics, tallers infantils i conferències.

4 Pez en Raya és "Mr. Kebab", a La Planeta de Girona

El còmic Joan Estradé (Pez en Raya) es transforma -divendres i dissabte, a les 21 h a la sala La Planeta de Girona- en "Mr. Kebab", un personatge sense cap estrella Michelin, amb certs poders màgics (que no tothom sap apreciar), fill d´un home turc i d´una dona nascuda a Reus. Un personatge surrealista que aconsegueix, gràcies a la seva falta de talent i els seus constants entrebancs, dibuixar una tira còmica obligant a riure sense pietat.

5 Neix la Fira del Disc de Sant Gregori

La Pineda de Sant Gregori acull dissabte la primera edició de la Fira del Disc i Cultura del Rock 'N' Roll, "Nostaldisc". Una oportunitat per remenar, triar o comprar música, en tots els formats existents, i que neix per retre homenatge al músic i professor Jordi Pagès Huerta, recentment desaparegut. Per amenitzar la jornada, que començarà a les 10 del matí, s'han programat activitats paral·leles, com un espectacle de clown (entre 12 h i 14 h) o una roda de concerts (a partir de les 17 h) per recordar la figura de Pagès, amb la participació de Xucupà, Germà Negre, La Banda del Yuyu, The Forrest Band o Metropol, entre d'altres.

6 La Coral Rossinyol i Alimara presenten "Aladí", a Salt

Més de 70 cantaires i actors viatjaran al món màgic de l'"Aladí" i la seva llàntia meravellosa amb la coral Rossinyol i Alimara en la seva ja tradicional comèdia musical al Teatre de Salt, que acollirà les dues últimes funcions dissabte i diumenge, a les 18 h. Un espectacle que barreja cant i teatre, per apropar al públic la màgia d'un dels contes més universals.

7 Les Enramades d'Arbúcies

Les catifes de flors són les protagonistes de les tradicionals Enramades d'Arbúcies, una festivitat convertida en tota una tradició, l'origen de la qual es remunta al segle XVI, i que es desenvolupa coincidint amb el Corpus, enguany fins al pròxim 1 de juny. La música en directe, les danses, les sardanes o les cercaviles de gegants i capgrossos, són algunes de les activitats més destacades d'una festa que viurà, entre divendres i diumenge, els seus dies més forts.

8 La fira de La Ramona de Banyoles

Diumenge, entre les 10 del matí i les 8 del vespre, entre l'Oficina de turisme de Banyoles i el camp de futbol Miquel Coromina, se celebra una nova edició de fira de La Ramona. Un mercat en el qual creadors i artesans de diferents disciplines i camps exposaran les seves obres i productes.