La primera cassolada de protesta pel desmantellament del camp de refugiats d'Idomeni (Grècia), un taller de pintar pancartes, xerrades a càrrec de voluntaris que han estat a la zona i una exposició de fotografies van centrar la segona jornada de l'acampada de la Plataforma Girona Acull, just davant de la subdelegació del Govern de l'Estat. A les 9 del vespre es va celebrar una assemblea, com també es farà avui.

El lema de l'acció, que s'allargarà fins demà a l'1 del migdia i tancarà l'actriu Montserrat Carulla, és «Posem tendes, obrim fronteres» i té com a objectiu expressar el rebuig de la política de la Unió Europea i dels seus estats membres davant la crisi dels refugiats.

La desena de tendes que ocupen la vorera de l'avinguda Jaume I, davant la seu de la subdelegació, es van muntar dijous. Després d'hores de negociacions amb els Mossos d'Esquadra, que en principi havien de desallotjar l'acampada perquè ocupava el perímetre de seguretat de l'edifici oficial, els activistes s'hi van quedar amb la condició de conservar l'espai i deixar passar els vianants. Ahir, la Subdelegació del Govern va negar que demanés el desallotjament de l'acampada i va remarcar que «les decisions i criteris d'actuació en defensa de la seguretat ciutadana a Catalunya són competència dels Mossos d'Esquadra» i és aquest cos el que decideix.