El Govern augmenta els diners de butxaca dels usuaris de residències de discapacitats

La quantitat per a despeses personals puja de 199 a 398 € i Mifas reclama una revisió del valor del patrimoni personal

30.05.2016 | 06:53
El Govern augmenta els diners de butxaca dels usuaris de residències de discapacitats

El Govern ha rectificat i ha doblat els diners de butxaca, els destinats a cobrir les despeses quotidianes, dels usuaris de les residències per a persones amb discapacitat. Un canvi en la llei va reduir a 199,19 € mensuals els diners disponibles per a una persona després d'aplicar-li el copagament pel servei residencial, mentre que ara s'ha acordat augmentar-los a 398,39.

L'associació que representa aquest col·lectiu a Girona, Mifas, ha celebrat que les reivindicacions de l'últim any i mig hagin obtingut resultats. Les federacions que representen els col·lectius de persones amb discapacitat a Catalunya van signar l'acord de millora aquest dimecres, amb la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.

El document estableix nous percentatges per fixar la quantitat mínima garantida per a despeses personals i especifica que tindrà efectes des de l'1 de gener de 2016. L'acord preveu barems diferents per a residències de persones amb discapacitat física i intel·lectual, així com també per a llar-residències per a discapacitats intel·lectuals.

Aquesta modificació depenia dels nous pressupostos de la Generalitat, que encara s'han d'aprovar. El president de Mifas, Albert Carbonell, celebra l'acord i li sembla acceptable que el caràcter retroactiu sigui des del gener. Però també va recordar que els usuaris de la seva residència «han passat mesos molt durs»; dos d'ells fins i tot es van plantejar abandonar-la, cosa que es va evitar amb recursos contra la seva quota de copagament -que van presentar assessorats per Mifas.

Ara, l'entitat espera que els nous copagaments es concretin en els propers dies i que es revisi el còmput del patrimoni personal de les persones amb discapacitat física, que ara es té en compte a l'hora de determinar les quotes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema