El ple de l'Ajuntament de Blanes va aprovar dijous passat una moció que demana la dimissió del president de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Albert Fernández, i de la gerent Núria Constans pel concurs de la instal·lació de 71 cadires abatibles a l'hospital de Blanes.

La moció va ser presentada pels grups municipals d'ICV-EUiA i Batega per Blanes i va aconseguir 10 vots per l'adhesió d'Esquerra Republicana i de la CUP. La resta de partits -PSC, CDC, Ciutadans i PP-, que sumen 11 regidors, es van abstenir, cosa que va propiciar que la moció prosperés. La mateixa moció es votarà en el ple d'avui a l'Ajuntament de Lloret de Mar.

Els grups d'ICV-EUiA i En Lloret Sí Se Puede de Lloret ja van retreure aquest mes el fet que la Corporació passés de no pagar res per tenir aquestes cadires abatibles per als acompanyants a pagar 38.350,24 euros pel lloguer de cinc anys, amb una opció de compra que al final suposaria un valor total de 81.305,22 euros.

"Mentre la Corporació demana a l'Ajuntament de Lloret que intercedeixi per rebre una herència, al·legant falta de diners, destina 81.305,22 euros a una empresa privada perquè presti un servei que fins fa pocs anys era totalment gratuït", van criticar els dos partits lloretencs.

De moment, l'Ajuntament blanenc ja ha aprovat aquesta moció de rebuig al concurs i adjudicació del contracte de les 71 cadires abatibles i de censura a l'actuació del seu president i de la seva gerent.

Arran de les crítiques dels grups de Lloret, la Corporació de Salut va assegurar, per la seva banda, que, amb el que ingressa l'empresa Decam Llits Abatibles SL amb relació al servei prestat es va "autopagant" el cost que suposa el lloguer i que per tant "es va descomptant del preu final a pagar".

"És un servei que es va autofinançant, de manera que la Corporació no està pagant res" assenyalava la CSMS, qui afegia que si finalment es decidís comprar aquestes cadires, tenint en compte que el contracte és de lloguer amb opció de compra, el que quedaria per pagar seria "una quantitat mínima". A més, la CSMS va recordar que aquest servei només es cobra en el cas que l'acompanyant decideixi utilitzar aquestes cadires "com a llits".

Moció pel Dia de l'Orgull Gai

D'altra banda, al ple es van tractar altres mocions. ICV-EUiA i Batega per Blanes van presentar, per la seva banda, una altra moció amb motiu del 28 de juny, Dia de l'Orguall Gai, contra la LGTIFòbia. La moció es va aprovar per unanimitat i inclou que Blanes sigui declarat poble respectuós amb la diversitat sexual i amb la realitat de LGBTI, contrari a la discriminació de les persones per raó de la seva orientació i identitat sexual.

Per la seva banda, la proposta d'acord presentada pels dos mateixos grups per impulsar la millora de l'oferta hotelera a la ciutat de Blanes es va aprovar amb 19 vots a favor i dos vots en contra de la CUP. Aquest acord comporta que l'Ajuntament de Blanes iniciï els tràmits per modificar l'Ordenança d'Impuls a l'Activitat Econòmica perquè s'apliqui un ajut del 50% a l'impost de construccions per aquells establiments hotelers i càmpings que facin obres de reforma.