Flors, fotografies, banderoles i roba estesa són alguns dels elements que han format durant part durant els darrers dies de l'acampada a favor dels refugiats davant la seu de la Subdelegació del Govern a Girona, que ahir va finalitzar, amb la intervenció de l'actriu Montserrat Carulla i una arrossada popular.

Els assistents van cantar al ritme de la guitarra una cançó escrita per David González, un dels membres de l'acampada, que donava la benvinguda als refugiats i afirmava que els drets humans no tenen fronteres. També es va fer una breu interpretació teatral per mostrar, de manera còmica, la dificultat que tenen les persones refugiades quan intenten entrar a Europa, fugint dels conflictes bèl·lics dels seus països.

Montserrat Carulla, actriu convidada que no va tenir cap dubte a assistir a l'acte, va assegurar que "hem d'acollir els qui vinguin destrossats pel camí, per la por, per la guerra i, que no ens podem rendir, perquè la justícia ha de ser universal i són els nostres germans els qui més pateixen".

El doctor Florencio de la Torre, per la seva part, va valorar la iniciativa com a positiva i va dir que hi havia hagut una alta participació, ja que entre 30 i 40 persones han dormit cada nit a les tendes de campanya.

Aquesta iniciativa, però, no serà l'única, ja que cada dilluns a dos quarts de vuit del vespre se seguiran fent cassolades. A més, la Plataforma Girona Acull també estarà present a la propera manifestació que se celebrarà a Barcelona el dia 19 de juny i a la resta d'activitats que es portaran a terme la setmana següent, a partir del dia 20, coincidint amb el Dia Mundial del Refugiat. Segons van indicar els membres de l'acampada, és molt trist veure la imatge d'una nena petita tapant els ulls a la seva nina, perquè no vegi la realitat que està vivint.

En els pròxims dies, s'espera que unes 200 persones més siguin acollides a Espanya.