El conseller de Cultura, Santi Vila, va visitar ahir al matí, juntament amb el president del Consell Comarcal del Gironès i alcalde de Sant Martí de Llémena, Jaume Busquets, la setena edició de la festa Remença de la Vall del Llèmena. Una de les novetats més destacades en el marc de la celebració va ser la presentació del Monument Remença a Sant Martí de Llémena, creat en motiu d'aquesta consolidada tradició.

L'escultor Alexis Alaya va indicar que "es tracta d'una escultura de ferro, que representa una forca i commemora la 2a revolta remença iniciada a Sant Martí de Llémena i liderada per Pere Joan Sala fill de Can Sala de Granollers de Rocacoba". Alaya va explicar que es tracta d'una obra dissenyada pel muncipi i pel vincle que aquest té amb els remences.

Importància de les arrels

En el marc de la festa, Vila va destacar el suport a la importància de les arrels del passat. "Som una societat moderna i innovadora, una societat fidel a la nostra història", va indicar. Per la seva banda, l'alcalde, Jaume Busquets, va destacar que "a més de la vessant més històrica, un dels grans potencials de la Vall del Llémena són els seus paissatges i la seva gastronomia".