Convertir la demarcació de Girona en una gran destinació de cicloturisme. Aquest és l'objectiu de l'innovador acord de col·laboració que ahir van firmar l'Associació de Càmpings de Girona i el Consorci de les Vies Verdes de Girona, el primer d'aquestes característiques que es du a terme a Catalunya. El conveni segella la gran aposta dels càmpings gironins pel cicloturisme, una afició que cada vegada té més seguidors, sobretot entre els europeus, i no només entre els joves i les famílies, sinó també entre les persones de més de 50 anys.

Segons han constatat les dues entitats, els càmpings representen la primera demanda d'allotjament entre els cicloturistes holandesos, belgues i alemanys i amb l'acord es vol incrementar aquest tipus de turistes en el sector del càmping a les comarques gironines. La firma de l'acord va tenir lloc al càmping Molí Serradell de Campdevànol i va comptar amb la presència del president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Albert Gómez, i el director del càmping Molí Serradell, Eduard Torras.

Actualment un total de 12 càmpings gironins estan especialitzats en cicloturisme i a partir de la firma del conveni rebran el distintiu Bed&Bike, un reconeixement internacional impulsat pel Consorci de les Vies Verdes per garantir als turistes aficionats a la bicicleta que l'establiment que l'aconsegueix ofereix els serveis adequats i pensats per a ells, com ara disposar d'espais per guardar les bicicletes, rentar-les i fins i tot un taller per reparar-les. L'Associació de Càmpings de Girona ha volgut anar més enllà i firmar un acord amb el Consorci de les Vies Verdes per potenciar conjuntament la promoció de la xarxa de vies per a ciclistes i senderistes gironina i atraure més cicloturistes cap al sector del càmping..

Càmpings especialitzats

A banda dels 12 establiments que estan especialitzats en cicloturisme, a les comarques gironines hi ha 29 càmpings especialitzats en turisme familiar; 11 en turisme nàutic; 10 en turisme actiu; 6 en glamping; 5 en turisme cultural; 2 en enoturisme; 2 en turisme de salut; i 1 en turisme de golf. L'Associació de càmpings de Girona és el primer col·lectiu d'allotjament que ha dut a terme una segmentació d'aquest tipus que està reflectida en la guia que ha editat aquest any l'entitat. Fins ara els càmpings apareixien en aquest document classificats per municipis o zones geogràfiques.