El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publicarà aquest dimecres les candidatures que els partits han presentat per a les eleccions generals del proper 26 de juny, després que ahir acabés el termini per notificar-les. En el cas de la circumscripció de Girona, es preveu que hi hagi menys llistes que als comicis del passat 20 de desembre perquè, com a mínim, Unió no hi serà. De moment, les principals formacions ja han confirmat les seves candidatures per al 26-J i només es produeixen dos canvis, respecte al 20-D, entre els caps de llista al Congrés.

D'aquesta manera, tots els partits mantenen els mateixos números u a la cambra baixa per Girona excepte En Comú Podem i Ciutadans. La diputada Marta Sibina encapçala la candidatura gironina d'En Comú Podem en substitució de Dolors Terradas, mentre que la regidora de Blanes Margarita Santo ocupa la primera posició de Ciutadans en lloc de Fernando López de Castro. La resta de caps de llista al Congrés per Girona repeteixen: Jordi Xuclà per Convergència, Teresa Jordà per ERC, Marc Lamuà pel PSC i Concepció Veray pel PP.

A part dels números u, CDC és la formació que més ha canviat la resta d'integrants de les candidatures gironines al Congrés i al Senat. ERC només ha incorporat una modificació, En Comú Podem ha mantingut la majoria dels components i el PSC ha repetit les mateixes llistes. El PP també ha introduït alguns canvis, igual que Ciutadans. Ara bé, en els pocs canvis que han fet els partits, es detecta un dels objectius de la campanya del 26-J a la província de Girona: la comarca de la Selva.

A les eleccions del 20-D, En Comú Podem va arrasar a la Selva. Per això, la coalició d'Iniciativa, EUiA i Podem ara ha apostat per Sibina -resident a la comarca- com a cap de llista. També Ciutadans ha seguit l'estratègia de posar per al 26-J una candidata de la Selva com és Santo, mentre Convergència ha incorporat a la tercera posició per al Senat l'exalcalde de Lloret de Mar Romà Codina.