Banyoles obrirà la 39a Exposició de flors aquest divendres, a les 8 del vespre, amb un concert al claustre del Monestir de Sant Esteve a càrrec de l'alumnat de la Jove Orquestra de la ciutat i el Batenvic de l'Escola Municipal de Música (EMMB). Enguany, el cartell promocional és de la dissenyadora gràfica, artista digital i il·lustradora Núria Chacón.

Per als dies 3, 4 i 5 de juny s'han programat concerts, un taller floral infantil, visites guiades, conferències, la VI Mostra d'entitats d'acció social del Pla de l'Estany, la VI Trobada d'acordionistes Ciutat de Banyoles o la XXV Trobada d’esbarts dansaires de les comarques gironines, entre d’altres activitats.

El claustre del Monestir de Sant Esteve serà l'espai central de la 39a Exposició de flors de Banyoles, que es podrà visitar el divendres de 8 de la tarda a les 11 de la nit, el dissabte de 10 a 2 del matí i de 4 a 9 del vespre, i el diumenge de 10 a 2 del matí i de 4 a 8 de la tarda. Els mateixos horaris que la resta d’espais. Els muntatges florals es podran veure arreu de la ciutat, en llocs com l'Oficina de Turisme, la plaça Major, la Pia Almoina, l’Espai Eat Art, la plaça dels Estudis, la plaça de la Font, la plaça del Teatre, a Cal Moliner, a la plaça dels Estudis, el carrer Abeurador i l’espai socioeducatiu de Sant Pere. També n'hi haurà als carrers Canal, Major, Mercadal i Santa Maria.

Pel que fa als concursos -amb el suport de les àrees de Festes i de Promoció econòmica i Turisme-, es repeteixen els de plantes amb flor i sense flor, cactus i plantes crasses. També hi haurà el XV Concurs de balcons i entrades del Barri Vell i el XIII Concurs d’aparadors de Banyoles, que organitza l’Associació Banyoles Comerç i Turisme. Aquest any s’han presentat 46 participants al Concurs d’aparadors, dels quals 8 són establiments que hi participen per primera vegada. Una de les novetats és un Concurs Instagram, obert del 3 al 5 de juny i disponible per a fotografies relacionades amb l’Exposició que s'han de penjar amb l’etiqueta #florsbanyoles. La fotografia guanyadora rebrà el premi d’un cap de setmana gastroromàntic a Ca l’Arpa o un lot d’entrades dobles pel festival (a)phònica.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha explicat que «amb motiu de l’Exposició de flors, Banyoles viu un cap de setmana ple d’activitats, i agraïm a tots els que ho han fet possible». El regidor de Festes, Jordi Bosch, ha manifestat que «el punt central és el Claustre del Monestir que enguany representa una tempesta de primavera».