La Fapac selecciona un projecte gironí per a la final dels seus premis anuals

L'AMPA de l'escola Bosc de la Pabordia de Girona posa pares i mares en el lloc dels mestres

02.06.2016 | 07:21

Els premis anuals amb què la Federació d'associacions de mares i pares d'alumnes de Catalunya (Fapac) reconeix la implicació de les AMPA als centres educatius públics té un únic finalista gironí, un projecte de l'associació de l'escola Bosc de la Pabordia, de Girona. La iniciativa porta mares i pares a adoptar el rol dels mestres tres tardes a la setmana durant el mes cultural del centre.

«Ara ens toca a nosaltres» és el nom d'una iniciativa que va començar el 2009, cada curs amb una temàtica diferent: aquest abril -quan se celebra el mes cultural- ha girat al voltant de Girona, el passat es va centrar en els còmics i els temes anteriors van ser Catalunya, la música, els jocs tradicionals i les escoles del món. El projecte del curs 2015-2015 és el classificat per a la final dels Premis Fapac.

Una comissió específica de l'AMPA prepara el programa, en coordinació amb l'equip docent de l'escola Bosc de la Pabordia. Els mestres proposen vint grups amb alumnes d'edats barrejades, entre P3 i 6è de Primària, i a cadascun se li assignen dos o tres pares; un d'ells és qui assisteix les tres tardes setmanals de l'Ara ens toca a nosaltres.

El jurat dels Premis Fapac han seleccionat la proposta de l'AMPA gironina perquè, segons els consta, no es fa en cap altre centre educatiu. També n'ha valorat la consolidació, «el sentiment de pertinença a l'escola» i la valoració positiva que en fa el conjunt de la comunitat educativa del Bosc de la Pabordia. El projecte és finalista en la categoria «Tohtom a l'AMPA».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema