Dues granges, un càmping i un restaurant, al Benvinguts a pagès del Pla de l'Estany

La iniciativa es durà a terme del 17 al 19 de juny

03.06.2016 | 07:21

Dues explotacions agràries, un restaurant i un allotjament rural del Pla de l'Estany participaran en la primera edició de Benvinguts a pagès, un projecte que uneix el món agrari i turístic per mostrar la producció gastronòmica del territori. La iniciativa es durà a terme del 17 al 19 de juny, en prop de 150 granges arreu de Catalunya, 200 restaurants i 250 allotjaments.

Fins ara, les explotacions Celler-Reig-Aulet Baronia, de Vilademuls, i Mas Auró, d'Esponellà, són les úniques que s'han adherit a la proposta al Pla de l'Estany; a més del restaurant Can Roca, també d'Esponellà, i el càmping La Vall de Campmajor, de Sant Miquel de Campmajor. L'objectiu de Benvinguts a pagès és posar en valor el món rural, pel turisme d'interior i pel seu potencial gastronòmic.
La Fundació Alícia lidera el projecte, amb la col·laboració dels departaments d'Empresa i Coneixement -a través de l'Agència Catalana de Turisme- i d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Visites gratuïtes

Al llarg del cap de setmana, s'organitzaran visites gratuïtes a explotacions agrícoles, ramaderes i elaboradors, en una acció conjunta a tot Catalunya. En moltes comarques on es realitza també es programen activitats complementàries. El ventall de propostes es pot consultar al web www.benvingutsapages.cat.

Les visites a les granges seran de mitja hora de durada i es faran el dissabte de 10 del matí a 7 de la tarda i el diumenge, de les 10 a les 3 de la tarda.

Benvinguts a pagès s'emmarca en els actes de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 i de l'Any temàtic promocional dedicat a la gastronomia i l'enoturisme.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema