Un guillot podria morir als boscos de Sadernes si no aconsegueix alliberar-se d'un estret collar que li oprimeix el coll. Aquest dijous, Arnau Cruañas ha aconseguit fotografiar aquest animal salvatge a l'aparcament del pont de Sadernes. Segons explica, de seguida he observat que "porta lligat un collar de color groc vistós que està massa estret i li està comprimint el coll".

Cruañas ha aconseguit fer diverses fotografies del guillot i ha avisat als Agents Rurals, que mitja hora després s'hi han presentat. Segons explica Cruañas, "la primera valoració que n'han tret és que l'animal, encara que visiblement prim, no té problemes al pelatge i crec que això significaria que encara no ha arribat a un estat irreversible per la seva salut".

Segons els agents forestals amb els que ha parlat Cruañas, el fet que el collar estigui tant estret al coll pot voler dir que l'animal va esser lligat com un gos quan era petit. "Segurament es va escapar i a mesura que ha anat creixent aquest collar l'està literalment matant", conclou.