El turisme extrahoteler baixa un 12% a l'abril

L'efecte Setmana Santa afecta el visitant nacional, que cau un 28,7%, però l'estranger creix un 12%

03.06.2016 | 07:21

Les pernoctacions als establiments turístics extrahotelers de les comarques de Girona -càmpings, apartaments i cases de turisme rural- van caure l'abril un 12% respecte al mateix mes de 2015. La raó s'ha d'anar a buscar en l'efecte Setmana Santa, que l'any passat es va celebrar entre març i abril, i enguany únicament el març. Tanmateix, el descens als establiments gironins ha sigut superior a la mitjana espanyola. I això que ha estat mitigat pel turisme estranger, la recuperació del qual ha compensat la forta caiguda del nacional.

Les pernoctacions de clients nacionals (espanyols i catalans) van baixar un espectacular 28,7% als establiments gironins no hotelers, passant de 219.436 a 156.417. Afortunadament, en el mateix període les nits contractades per clients estrangers han passat de 152.355 a 170.515, en un increment del 12%.
Per sectors, el càmping acumula la immensa majoria de les estades abrilenques, amb 250.430 del total de 326.932. La resta se les reparteixen les 55.218 dels apartaments de lloguer i les 21.284 de les cases rurals.

En tots aquests sectors s'ha produït el mateix fenomen de descens abrupte del turisme espanyol i creixement de l'estranger, que si bé no ha servit per compensar totalment l'anterior, sí ha sigut suficient per alleugerir el descens.

Similar al global espanyol

Al global de l'Estat espanyol, les pernoctacions en allotjaments turístics extrahotelers van superar els 6,9 milions aquest mateix mes d'abril, un 5,3% menys que a l'abril de 2015. Les pernoctacions de clients nacionals van caure un 26,6%, mentre que les d'estrangers van pujar un 9,5%. La tendència ha sigut similar que en el cas dels establiments gironins (caiguda del turisme espanyol, augment de l'estranger), amb la diferència que al global de l'Estat ha sigut més moderat tant el descens de les pernoctacions nacionals com l'increment de les estrangeres.

En apartaments turístics van augmentar un 3,4%. Van baixar les dels nacionals un 15,1% i les d'estrangers van augmentar un 9,2%.

Les pernoctacions als càmpings van baixar un 17,5%. Les de nacionals cauen un 36,3% però pugen un 9,9% les d'estrangers.

Pel que fa al turisme rural, el descens ha sigut del 19,8%. Baixen un 29,5% les nacionals i creixen les estrangeres un 17,1%

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

El canvi climàtic tornarà més vulnerables els ports de la Costa Brava

El canvi climàtic tornarà més vulnerables els ports de la Costa Brava

Un estudi de la UPC analitza l'impacte de la pujada del nivell del mar a les zones portuàries

López de Lerma passa comptes

López de Lerma passa comptes

El polític gironí Josep López de Lerma acaba de publicar el llibre "Cuando pintábamos algo en...

El retrocés de les fagedes, efecte visible del canvi climàtic

El retrocés de les fagedes, efecte visible del canvi climàtic

Aquestes espècies són una de les més castigades a Girona, juntament amb el tritó del Montseny

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

La CUP protesta pel salari i en canvi el Patronat de l'Hospital indica que és just i comparable al...

El turisme nacional creix un 9% als hotels gironins al setembre

El turisme nacional creix un 9% als hotels gironins al setembre

El descens en el nombre de pernoctacions de clients estrangers provoca que la xifra global sigui...

Enllaços recomanats: Premis cinema