L'Ajuntament d'Olot ha detectat que hi ha veïns que no han rebut el codi d'accés a la finestra de votar pel futur del Correbou i la necessitat de la variant. També havia descobert que no es podia votar des de les tablets i iPads d'Apple. «Quan clicaves l'icona de votar, no et funcionava», va indicar ahir l'alcalde Josep Maria Corominas (CiU). Al migdia d'ahir, l'Ajuntament va comunicar que els serveis informàtics del municipi havien resolt el problema de les tablets.

Pel que fa als codis, l'alcalde va valorar que es tracta del petit percentatge de veïns que es queden sense la informació repartida a través d'una bustiada. «Hi ha vuit bústies i potser per equivocació ens n'hem deixada una», va posar d'exemple.

També va dir: «Hi haurà un percentatge que haurà de venir a generar el codi, aquí -l'Oficina d'Atenció al Ciutadà-, perquè no l'haurà rebut a casa». Va avisar que per tal de fer possible el màxim d'accés a les votacions, l'Oficina d'Atenció al Ciutadà tindrà obert el divendres (dia 3 de juny) fins a les 19 hores. Va indicar: «Si veiéssim que la manca de recepció de codis fos una situació majoritària, ens plantejaríem de fer més coses». I va oposar:?«Però no ho és».

Les incidències també van ser detectades per la CUP. La Candidatura d'Unitat Popular -ahir al matí- va lamentar les deficiències logístiques en el desenvolupament de la consulta. La CUP va avisar que les deficiències tenen un risc de desprestigi dels mecanismes de participació ciutadana.

Pel que fa a la participació i el resultat, l'alcalde va indicar que no hi haurà dades fins dimarts (dia 7 de juny) a les 20 hores. Això no obstant, va considerar: «Tinc bones sensacions». Les impressions de Corominas estan fonamentades en la gent que li demana per votar i les coses que li comenten els regidors. L'alcalde va explicar que ell fa campanya de participació a través del seu telèfon intel·ligent. Va preveure:?«Tindrem una sorpresa positiva».

Sobre l'acceptació dels resultats, va indicar que les decisions de la Junta de Govern de l'Ajuntament agraden més o menys. També va indicar que, en el cas del correbou, es tracta d'una concessió que està exhaurida i que l'Ajutament -segons el resultat de la consulta- renovarà o no renovarà.