La primera jornada de vagues parcials convocada per la Federació de Treballadors de l'Ensenyament d'UGT (FETE-UGT) va tenir un seguiment mínim, d'un 8% dels docents segons va informar el sindicat i d'un 0,03% d'acord amb el Departament d'Ensenyament.

Tot i la poca participació, el responsable d'ensenyament públic de FETE-UGT, Manuel Valencia, va valorar positivament la jornada. «Teníem previst que no seria majoritària perquè representem el 8% del professorat», va dir Valencia, però també va apuntar que «per les impressions que ens han fet arribar el dia 7 serà major».

El representant sindical va explicar que esperaven una aturada propera al 3%, motiu pel qual va mostrar la seva satisfacció perquè s'hagués superat el 8%. Respecte els motius de la vaga, de 2 hores -en diferents franges horàries- a Primària i Secundària, Manuel Valencia va retreure al Govern de la Generalitat que hagi publicat més retallades, deixat sense nòmina de juliol als substituts o que mantingui el retard en els seus nomenaments al setembre, entre d'altres.

FETE-UGT ha convocat sis jornades de vagues parcials -ahir, dimarts vinent i quatre dies el setembre, començant pel d'inici de curs- en solitari, tot i que Valencia va informar que la CGT s'hi sumarà la setmana que ve. El portaveu sindical va considerar que han donat temps a la resta de formacions, totes elles amb més representació que UGT, per convocar una vaga. «Concentracions, escrits, tancades, posar-se una samarreta no ha servit de res, s'ha de fer protagonista els mestres», va manifestar.