Castellfollit exigirà diners a l'arquitecte i la constructora per l'ajuntament inacabat

L'equip de Govern xifra en més de 137.000 euros la inversió necessària per enllestir els treballs perquè l'edifici entri en servei

06.06.2016 | 07:15
La façana del nou ajuntament de Castellfollit de la Roca.

L'Ajuntament de Castellfollit de la Roca reclamarà indemnitzacions, en concepte de danys i perjudicis, contra l'empresa constructora i l'arquitecte del nou ajuntament per les obres que s'han certificat, pagat però que no estan acabades.
L'equip de govern d'ERC preveu sotmetre la proposta de reclamació a aprovació del ple del pròxim dimarts i està acabant de quantificar quin és l'import que exigiran per la via civil.
Les obres del polèmic edifici, impulsades per l'anterior govern de CiU, es van dividir en dues fases, van començar el 2007 i estan pràcticament aturades des del 2013 per culpa d'uns litigis judicials perquè no complien amb la normativa. Segons el projecte que Castellfollit també portarà al ple, calen 137.017 euros per enllestir els treballs i que l'edifici pugui entrar en servei.
El motiu que ha portat l'Ajuntament de Castellfollit de Roca, en mans d'ERC, a prendre aquesta decisió és donar resposta a una reclamació d'una quantitat de diners en concepte d'interessos de demora que l'administrador concursal de la constructora (que va fer fallida) els ha exigit per un retard que hi va haver en el pagament de les certificacions d'obres corresponents a la segona fase de construcció del nou ajuntament. Unes obres que, apunta l'equip de govern, estan certificades i pagades però ni molt menys acabades.
De fet, al pròxim ple també hi haurà un altre punt de l'ordre del dia relacionat amb el nou ajuntament. Es tracta del projecte que defineix i quantifica les obres que falten per enllestir definitivament l'edifici i que pugui entrar en servei. Segons el projecte, els treballs que encara hi ha pendents costaran 137.017 euros i, si es fan de forma simultània, el termini d'execució seria de quatre mesos.

Fase «molt avançada»
Segons el projecte, l'edifici es troba en una fase molt avançada d'obra però les «mancances» més importants que té són l'accés adaptat a la planta semisoterrani, la porta d'entrada i el replà d'accés a aquesta mateixa planta, la urbanització dels voltants de l'edifici, fer els remats perimetrals de coberta, instal·lar el lavabo de la planta segona, posar portes interiors als diferents despatxos i enllestir els acabats del paviment i pintar. En relació amb els subministraments, encara falta traslladar els comptadors i quadres, instal·lar part de les lluminàries, acabar de passar el cablejat de xarxa de telefonia i informàtica i posar les instal·lacions de climatització.
Un tercer paquet de feines pendents passa per instal·lar l'ascensor i fer els treballs necessaris perquè l'edifici compleixi les normatives de seguretat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema