L'hospital de Santa Caterina internalitza el Servei d'Al·lèrgies

Va ser externalitzat el 2014 a una empresa privada, després d'un concurs, generant una situació de "malestar" entre els especialistes

06.06.2016 | 07:15

L'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) ha internalitzat el Servei d'Al·lergologia, després que el 2014 es tragués a concurs públic per dos anys i s'adjudiqués al gener de 2015, a l'empresa Unitat Diagnòstic Al·lèrgia Medicamentosa SL (UDAM). Una acció que va generar "malestar" entre la Societat Catalana d'Al·lèrgia i Immunologia Clínica (SCAIC) que advocava per "un servei sanitari exclusivament públic" i que va denunciar "l'eliminació" a Girona d'una plaça d'especialista en Al·lergologia a la Xarxa Pública, arran d'aquest procés.
Així, segons va explicar ahir l'IAS a través d'un comunicat, la Regió Sanitària de Girona li va encarregar la prestació d'aquest servei "per tal de donar resposta" a la demanda d'atenció sanitària en el diagnòstic i el tractament de les al·lèrgies de les zones de la Selva interior, el Gironès i el Pla de l'Estany, però es va optar per externalitzar-lo perquè "no tenia experiència en aquesta activitat". Després de l'adjudicació el gener de 2015, l'UDAM va començar a dur a terme la seva activitat al Santa Caterina el 13 d'abril d'aquell mateix any. "Després de catorze mesos d'activitat però, l'IAS ha considerat que ja ha adquirit prou experiència per desenvolupar-la íntegrament amb mitjans propis, tenint en compte, a més, que es preveu que tingui una continuïtat en el temps de forma indefinida" assegurava ahir la institució. "Aquesta continuïtat requereix una estabilitat dels professionals i de l'organització de la consulta més enllà dels riscos que pot suposar haver de fer concursos periòdics -tal com estableix la Llei de contractes del sector públic-, i els canvis d'empresa proveïdora que poden implicar" afegeix la nota on es precisa que l'al·lergòloga que s'ha contractat és la mateixa que ha estat realitzant l'activitat durant aquests darrers mesos.
El nou servei -en funcionament des de l'1 de juny- està format per un metge i un professional d'infermeria, que realitzaran unes 1.500 primeres visites a l'any, a més de les visites successives que se'n derivin. A més, realitzaran uns 1.200 estudis anuals de pacients amb al·lèrgies a medicaments, aliments i microorganismes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Un voltor desorientat acaba al polígon de l´Avellaneda

Un voltor desorientat acaba al polígon de l´Avellaneda

L'au va aparèixer a la zona dels concessionaris

Cinc propostes d´oci per aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Cinc propostes d´oci per aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Concert de Manuel Carrasco, conferències, exposicions i tallers gastronòmics

Com si els pares passessin llista a classe

Com si els pares passessin llista a classe

Una empresa gironina desenvolupa una APP que facilita la gestió de dades als docents i l'accés a...

Celrà recull 2.000 bosses de deixalles al mes de veïns que no fan el porta a porta

Celrà recull 2.000 bosses de deixalles al mes de veïns que no fan el porta a porta

S'enfronten a sancions de fins a 120 euros si no fan bé la recollida i l´Ajuntament té detectades...

Primera assemblea de la nova executiva del PDECat a Girona

Primera assemblea de la nova executiva del PDECat a Girona

El?Partit Demòcrata va presentar el nou president i la nova direcció als seus associats de la...

Enllaços recomanats: Premis cinema