Ryanair només oferirà nou destinacions des de l'aeroport de Girona-Costa Brava aquesta temporada d'hivern, quatre menys que l'any passat. L'aerolínia irlandesa va informar que dóna per tancada la seva planificació per al període que va de finals d'octubre de 2016 al març del 2017.

Les destinacions que oferirà la companyia són: Eindhoven, Frankfurt, Baden Baden, Pisa, Wroclaw, Cracòvia, Bratislava, Rabat i Malta. Aquesta última destinació a l'illa mediterrània és l'única novetat d'enguany. Això es traduirà en 25 vols d'anada i tornada a la setmana.

Aquest hivern passat Ryanair va quedar-se sola operant a l'aeroport de Girona. I ho va fer amb 13 destinacions. A banda de les nou rutes que ja ofereix per a aquesta temporada, l'aeroport també va connectar amb les ciutats de Bremen, l'Alger, Cagliari, Düsseldorf i Marraqueix, vols que ja no es faran a partir d'aquest octubre. Aquest panorama accentua encara més la fugida de Ryanair de l'aeroport. En els últims tres anys l'aerolínia ha retallat 10 rutes hivernals. Així, l'any 2014 va volar a 19 rutes; el 2015 va baixar a 14; l'hivern passat en van ser 13 i el que ve, 9 i amb la planificació tancada.

Hi hauria una remota possibilitat que Ryanair pogués acabar incloent alguna ruta d'última hora, però la tendència habitual de la companyia és posar a la venda els vols al més aviat possible. A la pàgina web fa setmanes que només es poden adquirir vols per a les nou rutes ja confirmades.

Menys càrrecs per facturar

Paral·lelament, Ryanair va anunciar que retalla els càrrecs per equipatge facturat al 92% dels seus 116 milions de clients i simplifica el nombre d'opcions dels mateixos de 108 a sis, com a part de la tercera fase del seu programa "Sempre Millorant". Amb la implantació d'aquestes mesures, la companyia vol continuar "millorant l'experiència dels seus clients amb la modernització del servei i l'oferta digital i a bord".

Així, des de divendres els clients en vols domèstics amb una durada inferior a dues hores veuran aquests càrrecs reduïts en un 50%, mentre que la resta de passatgers en vols de menys de tres hores es beneficiaran d'una baixada del 17%. No s'aplicarà cap canvi en els càrrecs dels vols amb una durada major a tres hores. En relació a això, Kenny Jacobs, cap de l'oficina de màrqueting de Ryanair, va comentar: "Estem encantats de poder reduir els càrrecs per equipatge al 92% dels nostres passatgers i oferir-los un rang simplificat de sis tarifes, com a part del nostre programa Sempre Millorant". En aquest sentit, va dir que "continuem escoltant els nostres clients per millorar l'experiència Ryanair dels 116 milions de passatgers".