El cap de llista de CDC al Congrés per Girona, Jordi Xuclà, es va "comprometre" ahir a guanyar i a millorar els resultats a les comarques gironines el proper 26 de juny. Xuclà va fer aquestes declaracions durant una trobada entre fundadors, militants històrics i joves militants del partit que ha tingut lloc a Girona i on han participat més de quaranta persones.

Xuclà va assegurar que Convergència és "el partit més fort, unit i arrelat a les comarques gironines". Per això es va mostrar confiat que Convergència obtindrà un bon resultat a les eleccions.

Durant aquesta trobada, els militants van poder intercanviar opinions i debatre sobre l'actualitat política amb la mirada posada en la cita a les urnes del 26 de juny. La trobada també va servir perquè Xuclà contestés totes les preguntes que li van plantejar els assistents, als quals va recordar que CDC vol anar a Madrid a "defensar els temes concrets que afecten el dia a dia dels catalans i catalanes i que encara, malauradament, es decideixen a la política espanyola".

La trobada va reunir fundadors i militants històrics del partit, amb més de 40 anys de compromís amb CDC, amb joves militants. En aquesta trobada, el fundador històric del partit i exconseller Joan Vidal Gayolà, va recordar els inicis de Convergència. "Vam començar l'any 1974 fundant un partit que no existia i, amb gran il·lusió, vam arribar a conquerir un projecte important que era restaurar la Generalitat i aconseguir la normalització del país". Vidal, a més, va valorar de forma molt positiva la presència de militants joves en la trobada. "Estic carregat d'il·lusió veient joves que continuen el projecte cap a la llibertat de Catalunya", va assegurar.

Per la seva banda, Sergi Miquel, número dos de CDC al Congrés per Girona, va apel·lar els joves a participar en la política. "La política te la fas o te la fan. Per això, apel·lo a la implicació del col·lectiu jove per aconseguir fer un país millor del que tenim ara", va dir.

Els assistents van immortalitzar la trobada amb una fotografia de família.