Nou robatori a una persona d'edat avançada a les comarques gironines. En aquest cas, la víctima va ser una dona de 85 anys, a la qual un lladre li va sostreure un sobre amb diners sense que ella se n'adonés. Els fets es van produir el passat divendres. La dona no va patir cap agressió física però va quedar-se espantada i desfeta en adonar-se del que havia succeït.

Acabava de treure una petita quantitat de diners per passar el mes a l'oficina del banc Santander, situada al número 21 de la Rambla de Figueres, i es disposava a sortir de l'establiment. A la porta, un home d'uns 40 anys, que anava arreglat -amb una camisa de color blanc o blau cel i uns pantalons foscos- va obrir-li la porta per deixar que sortís. El que no sabia la víctima és que la seva amabilitat era interessada i que darrere el bon gest només hi havia la voluntat d'emportar-se els diners.

Mentre amb una mà aguantava la porta, amb l'altra, el lladre va agafar-li el sobre amb els diners que la víctima havia introduït dins la seva bossa de mà. Al cap de pocs segons la dona va tenir la sensació que no havia tancat bé la cremallera del seu bolso i en comprovar-ho va adonar-se que li acabaven de robar.

Per la seva banda, el lladre va fer veure que entrava al local però no havia fet ni dos passos que va sortir ràpidament de l'establiment i va marxar tranquil·lament del lloc dels fets. Tot el procés va quedar enregistrat per les càmeres de seguretat del banc. En aquest sentit, els mateixos treballadors van adonar-se que hi havia determinades persones que passaven diverses vegades per davant de l'oficina. Això fa pensar als Mossos d'Esquadra que el lladre no anava sol, actuava en grup, i que aquesta no és la primera vegada que roben utilitzant aquest mètode.

Ràpidament, la víctima va explicar-ho a una familiar que l'esperava a l'exterior del banc amb el cotxe mentre ella feia les gestions. Posteriorment van dirigir-se a la comissaria dels Mossos d'Esquadra per posar la denúncia. Ara els agents estan investigant els fets i esperen localitzar l'autor del robatori.