Bordils surt de l'AMI per desavinences amb la direcció actual de l'associació

La CUP va votar-hi en contra però acusa l'entitat de ser un "apèndix partidista"

08.06.2016 | 07:18

Bordils ha decidit desvincular-se de l'Associació Catalana de Municipis (AMI), a la qual pertany des de l'any 2012. La decisió de sortir de l'entitat es deu a desavinences amb les últimes polítiques de la direcció. La proposta va ser aprovada al ple de la setmana passada amb els vots de l'equip de Govern (Agrupació Municipal Independents de Bordils, AMI-B). La CUP va votar-hi en contra perquè, tot i que compartia bona part dels motius de l'AMI-B, els cupaires eren partidaris d'esperar un "canvi d'actitud" per part de l'AMI.

Tant l'equip de Govern com la CUP es van mostrar molt decebuts amb la nova presidenta de l'AMI, Neus Lloveras. Concretament, per les declaracions que va fer Lloveras el mes de maig passat instant a tots els municipis de l'entitat a respondre els requeriments i peticions d'informació per part de l'Audiència Nacional en relació a la declaració sobiranista del passat 9-N. Segons va explicar l'alcalde del municipi, Albert Serrats "confiàvem que l'AMI seria una plataforma de suport als ajuntaments per anar cap a la República catalana però la seva presidenta és la primera que refreda la situació i tira aigua al vi".

Serrats va explicar que Bordils va respondre al requeriment judicial anant als Mossos i notificant que no aportarien informació a l'Audiència. En aquest sentit, el batlle va lamentar que les declaracions de la presidenta de l'AMI hagin deixat el municipi a l'estacada.

Per la seva part, la CUP de Bordils, tot i votar contra la proposta de l'equip de Govern, també va mostrar-se crítica amb l'AMI. A través del seu compte de Twitter el grup municipal va argumentar que "pels fets dels darrers temps i les declaracions de la seva presidenta, l'AMI sembla un apèndix partidista i no una entitat al servei dels municipis independentistes. Aquesta no és l'AMI a la qual Bordils es va adherir el 2012".

Malgrat aquesta decepció, ahir el portaveu cupaire Joan Anton Simón va explicar que la CUP va votar en contra perquè era més partidària "de contar fins a deu" i donar a l'AMI una oportunitat per rectificar o canviar les seves polítiques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Un voltor desorientat acaba al polígon de l´Avellaneda

Un voltor desorientat acaba al polígon de l´Avellaneda

L'au va aparèixer a la zona dels concessionaris

Cinc propostes d´oci per aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Cinc propostes d´oci per aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Concert de Manuel Carrasco, conferències, exposicions i tallers gastronòmics

Com si els pares passessin llista a classe

Com si els pares passessin llista a classe

Una empresa gironina desenvolupa una APP que facilita la gestió de dades als docents i l'accés a...

Celrà recull 2.000 bosses de deixalles al mes de veïns que no fan el porta a porta

Celrà recull 2.000 bosses de deixalles al mes de veïns que no fan el porta a porta

S'enfronten a sancions de fins a 120 euros si no fan bé la recollida i l´Ajuntament té detectades...

Primera assemblea de la nova executiva del PDECat a Girona

Primera assemblea de la nova executiva del PDECat a Girona

El?Partit Demòcrata va presentar el nou president i la nova direcció als seus associats de la...

Enllaços recomanats: Premis cinema