El Col·legi de Veterinaris de Girona juntament amb l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i la Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació ha programat pel proper curs acadèmic el primer Màster en Seguretat Alimentària a la Universitat de Girona. La posada en marxa d’aquests estudis respon a la voluntat dels Veterinaris de donar resposta a les necessitats dels professionals i compensar la falta d’estudis veterinaris a la ciutat amb cursos d’especialització de primer nivell.

Aquesta és la primera vegada que la Fundació Universitat de Girona programa entre els seus màsters un curs que té per objectiu respondre els reptes actuals que planteja la indústria agroalimentària. Els estudis, impulsats pel Col·legi de Veterinaris de Girona i la Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació, juntament amb l’IRTA, neixen amb la voluntat d’incorporar una formació multisectorial innovadora d’alt nivell que integra diversos aspectes de la seguretat alimentària com la gestió de la qualitat, el comerç internacional, el marc legal, la investigació o les noves tecnologies.

El President del Col·legi de Veterinaris de Girona, Bernat Serdà, explica que a les comarques de Girona hi ha un potent entramat industrial agroalimentari que necessita molts professionals qualificats en salut i higiene dels aliments. “Actualment, a la nostra demarcació hi ha més de 150 veterinaris que treballen en aquest sector. I fins ara, la única opció que tenien per formar-se en aquesta matèria era desplaçar-se a altres universitats i en aquest cas, ara ja no caldrà. D’altra banda, si bé es cert que a Girona no tenim facultat de Veterinària, amb estudis com aquests, ens podem convertir en un pol de formació de professionals del sector i compensar aquesta manca de la llicenciatura a la ciutat”, afegeix Serdà.

El Col·legi de Veterinaris ha obert una convocatòria de 6 beques adreçada a veterinaris col·legiats que vulguin realitzar el màster en Seguretat Alimentària de la UdG i ha establert dos criteris diferents per a la seva concessió. Per a poder optar a qualsevol d’aquestes beques s’ha d’omplir un formulari que ja està disponible a la web del mateix Col·legi