Impulsen un Màster en Seguretat Alimentària a la Universitat de Girona

El Col·legi de Veterinaris de Girona facilitarà 6 beques a alumnes perquè puguin accedir a aquests estudis - A les comarques de Girona hi ha més de 150 veterinaris que treballen en el sector agroalimentari

09.06.2016 | 07:24

El Col·legi de Veterinaris de Girona juntament amb l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i la Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació ha programat pel proper curs acadèmic el primer Màster en Seguretat Alimentària a la Universitat de Girona. La posada en marxa d’aquests estudis respon a la voluntat dels Veterinaris de donar resposta a les necessitats dels professionals i compensar la falta d’estudis veterinaris a la ciutat amb cursos d’especialització de primer nivell.

Aquesta és la primera vegada que la Fundació Universitat de Girona programa entre els seus màsters un curs que té per objectiu respondre els reptes actuals que planteja la indústria agroalimentària. Els estudis, impulsats pel Col·legi de Veterinaris de Girona i la Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació, juntament amb l’IRTA, neixen amb la voluntat d’incorporar una formació multisectorial innovadora d’alt nivell que integra diversos aspectes de la seguretat alimentària com la gestió de la qualitat, el comerç internacional, el marc legal, la investigació o les noves tecnologies.

El President del Col·legi de Veterinaris de Girona, Bernat Serdà, explica que a les comarques de Girona hi ha un potent entramat industrial agroalimentari que necessita molts professionals qualificats en salut i higiene dels aliments. “Actualment, a la nostra demarcació hi ha més de 150 veterinaris que treballen en aquest sector. I fins ara, la única opció que tenien per formar-se en aquesta matèria era desplaçar-se a altres universitats i en aquest cas, ara ja no caldrà. D’altra banda, si bé es cert que a Girona no tenim facultat de Veterinària, amb estudis com aquests, ens podem convertir en un pol de formació de professionals del sector i compensar aquesta manca de la llicenciatura a la ciutat”, afegeix Serdà.

El Col·legi de Veterinaris ha obert una convocatòria de 6 beques adreçada a veterinaris col·legiats que vulguin realitzar el màster en Seguretat Alimentària de la UdG i ha establert dos criteris diferents per a la seva concessió. Per a poder optar a qualsevol d’aquestes beques s’ha d’omplir un formulari que ja està disponible a la web del mateix Col·legi

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La comissaria de Policia Local de Banyoles pren forma

La construcció de la nova comissaria de Policia Local de Banyoles avança a bon ritme, en un solar...

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

La Generalitat reduirà el transvasament d´aigua del riu Ter a Barcelona

El conseller de Territori anuncia un pla per fer baixar «de manera considerable» el cabal a través...

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

Exculpen 13 constructors acusats en el cas Gisa i es manté la causa per a un directiu

La jutge que investiga l'adjudicació d'obra pública a Girona sosté que de les converses no se'n...

Girona lidera la taxa de nupcialitat amb 4 unions per cada 1.000 habitants

Girona lidera la taxa de nupcialitat amb 4 unions per cada 1.000 habitants

Els enllaços creixen un 1,31% i el 85,1% són civils Les dones es casen per primer cop, de mitjana,...

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

La CUP protesta pel salari i en canvi el Patronat de l'Hospital indica que és just i comparable al...

Enllaços recomanats: Premis cinema