Els Mossos d'Esquadra van trobar diumenge passat un veí de Montblanc de 66 anys que va caure de 20 metres d'alçada a la cinglera. La policia va trobar el cos en estat de descomposició, després que se n'hagués denunciat la seva desaparició.

La hipòtesi més probable en la qual treballen els investigadors és que caigués de forma accidental. Feia dies que els veïns havien alertat de la presència d'una furgoneta amb matrícula de Tarragona -la de la víctima- aparcada a la zona del camp de futbol. El vehicle tenia roba a l'interior i les claus eren visibles a través dels vidres. Arran d'això, els Mossos d'Esquadra van començar a investigar i diumenge a les nou del matí van localitzar el cadàver de l'home. Havia arribat a Castellfollit feia unes setmanes i, segons un testimoni, l'última vegada que el van veure amb vida pel poble va ser dimecres passat.

Els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per esbrinar de qui era la furgoneta i què havia passat amb el seu propietari. Diumenge, a les nou del matí, van localitzar el cos sense vida de l'home, que era al fons del cingle a prop d'on havia aparcat el vehicle. El cadàver estava en estat de descomposició però tot apunta que es tracta del d'un veí de Montblanc de 66 anys.

A l'espera dels resultats de l'autòpsia que li fan aquest dilluns a l'Institut de Medicina Legal de Girona, els agents d'investigació de la comissaria d'Olot creuen que la hipòtesi més probable és que l'home caigués daltabaix de forma accidental. En aquest punt del cingle, el desnivell és de 20 metres.

Segons fonts municipals, l'home va arribar a Castellfollit fa unes setmanes i dilluns passat (dia 30 de maig) es va apropar a l'Ajuntament interessant-se per algun habitatge de lloguer al municipi. El seu germà havia treballat durant anys a la població i té familiars a Argelaguer.

El dimarts (dia 31 de maig), l'Ajuntament va donar informar d'una furgoneta aparcada amb claus posades, a la zona a de Guardasoms. Un testimoni assegura que el va veure pel poble, amb vida, dimecres passat (dia 1 de juny). Durant el temps que va romandre al poble -segons fonts consultades- va viure a la furgoneta.

Els agents van estar ahir interrogant veïns i membres de la brigada municipal per intentar esclarir el cas i fixar la data de la seva desaparició.

El precipici està situat en un petit descampat darrera del camp de futbol i davant del magatzem de la Brigada. Tot i que a uns centenars de metres hi ha la plaça Catalunya, és un lloc que queda amagat pel magatzem i un transformador. El descampat s'acaba en un estimball ple de vegetació quasi en vertical, damunt del riu Fluvià. És a l'inici del terme per la part de Sant Joan les Fonts i a l'altra banda del precipici hi ha la serra de Canadell. La zona és coneguda amb el nom de Guardasoms.

Es tracta d'un racó poc concorregut i poc visible des de les finestres i dels balcons de la part nova de la localitat.