Una nena amb caca a la boca consciencia els amos de gossos a Campdevànol

La imatge forma part de la darrera campanya de l'Ajuntament per instar els ciutadans a recollir els excrements dels animals en llocs públics

08.02.2017 | 21:43
El cartell que hi ha a la plaça de la Mainada de Campdevànol · Jordi Remolins

Una nena de pocs anys, asseguda a terra amb la boca i les mans empastifades d'una caca de gos que té al davant, és la protagonista del cartell de la darrera i agressiva campanya de l'Ajuntament de Campdevànol per conscienciar els amos d'animals. No és la primera ni serà l'última que promou el consistori, però sí que està sent una de les més comentades per la contundència de la imatge, ratllant la coprofàgia.

"Que el teu gos es cagui a casa teva és cosa teva. I si no la vols recollir, no ho facis. Però als carrers de Campdevànol, és cosa de tots. Fora de casa, sigues cívic, recull les caques del teu gos i deixa-les on toca" diu el text que acompanya el cartell. L'alcalde, Joan Manso, explica que no s'ha observat cap augment en l'incivisme dels amos de gossos però que, en tot cas, segueixen produint-se casos de persones que no recullen les defecacions. Per això, han volgut remoure consciències "amb una campanya diferent". L'Ajuntament va encarregar-la a una empresa de disseny gràfic que ha estat la responsable de la impactant imatge.

L'ordenança de tinença d'animals de Campdevànol estableix multes de fins a 450 euros per als infractors. La quantitat varia segons diferents paràmetres, com ara la intencionalitat, la reiteració, els perjudicis, la reincidència o la transcendència social. Les infraccions lleus són sancionades fins a 150 euros, les greus fins a 300 i les molt greus fins a 450. El capítol dedicat a les dejeccions a la via pública especifica que els posseïdors d'animals han d'adoptar mesures "per no embrutar les vies o espais públics i evitar les miccions en les façanes". Els excrements s'han de retirar de forma "immediata i convenient, netejant, si fos necessària, la part de la via, espai públic o mobiliari que hagués resultat afectat". En cas d'infracció, els agents municipals poden requerir al propietari perquè "procedeixi a retirar les dejeccions".

La campanya de l'Ajuntament campdevanolenc per eradicar les pràctiques incíviques entre propietaris de gossos comptarà, també, amb la presència d'un superheroi que sortirà al carrer. La seva primera aparició serà en el decurs de la Festa Major Infantil, que es farà el proper cap de setmana al municipi.

Ripoll vol analitzar l'ADN
Diferents pobles de la comarca han dedicat esforços per acostumar els propietaris d'animals a retirar-ne les caques. Alguns, com Ribes de Freser o Ripoll han amenaçat d'analitzar l'ADN de les femtes per tal de localitzar-ne els infractors. Després de mesos des d'aquest avís, a Ripoll encara no s'ha dut a terme, per la dificultat i el cost que suposa realitzar aquesta mena d'investigacions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema