El Departament de Territori i Sostenibilitat s'ha compromès a invertir 800.000 € en un camí que anirà del barri de Ca la Guapa a l'aparcament de Santa Margarida. La finalitat de la via és evitar els embussos de gent i cotxes a les vores de la GI-524. La situació es dóna els caps de setmana de molt de turisme. Ho va explicar l'alcalde, Josep Companys (ERC), en el darrer ple.

La idea inicial -va explicar Companys- era que l'Ajuntament fes el camí pel seu compte. Per fer-ho van presentar un projecte i un pressupost al Pla de Foment del Turisme de la Generalitat. El pressupost plantejat per l'Ajuntament era de 67.932 €.

Això no obstant, va explicar: "La idea inicial era aquesta, però arran de les reunions que hem tingut amb Ricard Font (secretari general d'Infraestructures), vàrem veure que Política Territorial té previst executar l'obra dins de l'anualitat 2016-2017". Va afegir: "L'han pressupostada per un valor de 800.000 €. Sabem que s'ha licitat i estem a l'espera que ens vinguin a trobar un dia per parlar del traçat".

Arran del compromís de Territori i Sostenibilitat, l'Ajuntament ha decidit presentar un altre projecte al Pla de Foment. Es tracta de fer un camí entre el carril de 800.000 € i el poble. A més, hi preveuen millorar la mobilitat dels minusvàlids. "Vàrem pensar a reconduir el projecte", va explicar Companys. El pla nou -segons va explicar- és fer un vial amb sortida de l'aparcament de Santa Margarida (final via Generalitat) i acabada al poble. Va precisar: "Hem pensat senyalitzar fins al volcà de Rocanegra, condicionar la gredera del volcà Rocanegra, condicionar la font de can Clavell i posar cartells referents al volcà Rocanegra i al volcà Santa Margarida.

Va explicar: "Tots sabem que el nucli antic és complicat per la gent amb mobilitat reduïda i les famílies amb cotxet". Per solucionar-ho -segons va indicar- el projecte planteja posar rampes i baranes a les zones més complicades.

Va continuar: "Reconduirem el projecte inicial de can Blanch a a Santa Margarida i amb dos projectes nous reclamarem les ajudes de l'anterior". Va assenyalar que ara esperen la resposta del Departament de Turisme. Va exposar que la darrera visita de la directora general de Turisme fa que tingui esperances i per això han demanat una subvencióvde 41.000 € a la Diputació.