Els Mossos d'Esquadra han denunciat dos autocars que anaven al Marroc per excés de pes a la Jonquera i Riudellots. Ambdós vehicles eren de línia regular amb remolc i venien de França amb destí al Marroc. Les multes imposades als vehicles ascendeixen a 11.400 euros.

En un dels vehicles a més, hi havia escampada paqueteria per l'interior del bus fins al punt que un dels passatgers anava assegut a sobre mentre viatjaven cap al país nord-africà. Els fets es remuten al 2 de juny i els dos conductors dels autocars van acabar denunciats. Tenen entre 40 i 50 anys, nacionalitat marroquina i són veïns del Marroc.

Els Mossos d'Esquadra van aixecar-los acta per conduir un autocar amb un clar excés de pes i manca d'anotacions manuals.

Un d'ells també va ser denunciat per manca d'autorització internacional de transport i l'altre per conducció negligent. El segon conductor d'un dels autocars no duia cinturó de seguretat.

El primer dels casos va començar quan una patrulla de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona va aturar un autocar de línia regular que portava un remolc a l'AP-7 al punt quilomètric 6,5 a la Jonquera. Els Mossos van veure que el vehicle que anava direcció al Marroc feia una conducció negligent.

Paquets a dins del motors

Durant la inspecció que van dur a terme els agents, van constatar que el conductor del vehicle portava excés de pes al remolc i que també hi havia paqueteria a l'interior del vehicle, a lloc que està reservat als passatges, també a l'interior del compartiment del motor i a la zona destinada al conductor del vehicle.

I a més van comprovar que dins de l'autobús hi havia 27 passatgers, un dels quals estava assegut al mig del passadís.

La policia davant d'aquests fets va decidir denunciar el conductor del vehicle per manca d'anotació manual, per excés de pes de més del 30% i també tenia un excés de pes el remolc que era de més del 35%.

També van denunciar el xofer per conducció negligent i el segon xofer del vehicle per no dur cinturó de seguretat.

Al mateix dia al matí, una altra dotació de Trànsit va aturar un altre autocar de línia regular entre Bèlgica i el Marroc a l'AP-7, en aquest cas al punt quilomètric 71 i que circulava en sentit sud a Riudellots de la Selva.

Els agents van realitzar la inspecció corresponent i van detectar diverses infraccions. Els Mossos van denunciar el conductor de l'autocar per manca d'anotacions manuals, per falta d'autorització internacional de transport i per excés de pes molt greu de més del 35% de la seva limitació. Els conductors s'enfrontaran a infraccions administratives que podrien comportar un cost econòmic superior a 11.400 euros.